Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Κατηχητικών και Ενοριακής Χορωδίας Τσεραμιού 2014

Με μια άρτια, όμορφη και ολοκληρωμένη προσπάθεια, τόσο τα παιδιά του κατηχη-τικού σχολείου του Τσεραμιού, όσο και η νεοσύστατη χορωδία της ενορίας Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού, παρουσίασαν το απόγευμα της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου 2014, τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους.

Την όμορφη αυτή γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητρο-πολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχι-μανδρίτης, ιεροκήρυκας και υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μη-τροπόλεώς μας π. Ευστάθιος Πορφύρης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και εφημέριος Κοκκινορράχης π. Συμεών Παπαγεωργίου, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σπάρτης Πρωτ. Κωνσταντίνος Ορφανάκος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος και εφημέριος Ξηροκαμπίου Πρωτ. Γεώργιος Λάτσης, ο εφημέριος Σελλασίας π. Νικόλαος Τσέτσεκας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών κύριος Βασίλειος Βλαχάκος και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμίου κύριος Αντώνιος Τριανταφυλλάκος.

Τα μικρά και μεγάλα κατηχητόπουλα, μέσα από τα σκετς και τα τραγούδια μάς εισήγαγαν στο βαθύτερο νόημα της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, ενώ η νεοσύστατη χορωδία του Τσεραμιού, μέσα από τα παραδοσιακά κάλαντα και τα τραγούδια που τραγούδησε, έκανε όλους τους παρευρισκόμενους να θυμη-θούν τα παιδικά τους χρόνια, εισπράττοντας παράλληλα το θερμό και ενθουσιώδες χειροκρότημά τους.

Στον πρόλογο της εορτής, ο εφημέριος της ενορίας του Τσεραμιού π. Παναγιώτης Λάτσης, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της χριστουγεννιάτικης εορτής, λέγοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«…σας καλωσορίζουμε στη δεύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή που πραγμα-τοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας μας, η οποία στο πρώτο μέρος της περιλαμβάνει σκετς και τραγούδια των παιδιών του κατηχητικού σχολείου μας, υπό την άριστη καθοδήγηση των κατηχητριών τους, κυρίας Φανής Λάζαρη - Κούρου, νηπιαγωγού και υπεύθυνης σχολικών δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και η οποία παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά της, δέχτηκε φέτος να αναλάβει το κατώτερο τμήμα του κατηχητικού σχολείου μας και της πρεσβυτέρας Γεωργίας Λάτση, η οποία έχει αναλάβει το ανώτερο τμήμα
αυτού και τις οποίες θερμά ευχαριστώ, όπως θερμά ευχαριστώ τόσο τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους, όσο και τα ίδια τα παιδιά που με λαχτάρα προστρέχουν κάθε φορά, στις εβδομαδιαίες κατηχητικές συνάξεις της ενορίας μας.

Στο δεύτερο μέρος της γιορτής μας, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη νεοσύστατη, μόλις δύο μηνών, χορωδία της ενορίας του Τσεραμιού, της οποίας τη διεύθυνση έχει αναλάβει με ιδιαίτερη χαρά και προθυμία η εν Γυθείω δια-μένουσα μουσικός και θεολόγος κυρία Χρύσα Μάνδρου - Φιλιππάκου, την οποία επίσης ολόψυχα ευχαριστώ για τον κόπο στον οποίο υποβάλλεται για όλους εμάς. Ευχαριστίες βέβαια αξίζουν και τα μέλη της χορωδία μας που με πολύ όρεξη και κέφι, συμμετέχουν και σε αυτή την δραστηριότητα της ενορίας μας.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνω επίσης και προς την προϊσταμένη νηπιαγωγό του 5ου νηπιαγωγείου Σπάρτης κυρία Παναγιώτα Κούτσαρη, για την παραχώ-ρηση των χριστουγεννιάτικων στολών των παιδιών, όπως επίσης και στους κυρίους Τάκη Κούρο και Ντανιέλ Κοντέα για την φωτογραφική κάλυψη της γιορτής μας.

Τέλος, αφού ευχαριστήσω θερμά εσάς Σεβασμιώτατε που με μεγάλη χαρά απο-δεχτήκατε την πρόσκλησή μας και μας τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας, δείχνοντας για άλλη μια φορά πως πάντα στέκεστε δίπλα στους νέους μας που αποτελούν την απαντοχή της πατρίδας μας, επιτρέψτε μου να απευθύνω ευχαριστίες και προς όλους τους παρευρισκόμενους, κληρικούς και λαϊκούς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά και σε αυτό το κάλεσμα της ενορίας μας…»

Λίγο πριν τον επίλογο της γιορτής, και αφού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας δέχτηκε με πολύ αγάπη το χριστουγεννιάτικο δώρο του από τα παιδιά και την ενοριακή χορωδία του Τσεραμιού, παίρνοντας το λόγο και εξ’ αφορμής του σκετς «Τα τέσσερα κεριά», ευχήθηκε, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, να γίνουμε όλοι άνθρωποι, και να μην χάσουμε ποτέ την ελπίδα μας, μια ελπίδα που ξαναγεννήθηκε στις καρδιές όλων μας με την ταπεινή γέννηση του Χριστού μας. Επιπροσθέτως, προέτρεψε όλους να φτάσουν στη φάτνη
του γεννηθέντος Σωτήρα μας, ενώ επαίνεσε και συνεχάρη από τα βάθη της καρδιάς του τόσο τον εφημέριο, τις κατηχήτριες και τη μουσικό της ενορίας του Τσεραμιού, όσο και όλα τα παιδιά αλλά και τους χορωδούς που έδωσαν την ψυχή τους ώστε να παρουσιαστεί αυτή η όμορφη και μεστή χριστουγεννιάτικων νοημάτων γιορτή!

Μετά την αναμνηστική φωτογραφία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μοί-ρασε δώρα σε όλα τα παιδιά του κατη-χητικού σχολείου, ενώ στην έξοδο προ-σφέρθηκαν νηστήσιμα γλυκά για όλους, με την ευχή «Καλά Χριστούγεννα» να μεταφέρεται από στόμα σε στόμα και να ζεσταίνει το κρύο και παγωμένο κυρια-κάτικο πλέον βράδυ.

Δείτε το βίντεο της γιορτής καθώς και πλούσιο φωτογραφικό
υλικό παρακάτω, ή σε μεγαλύτερο μέγεθος εδώ:
Βίντεο: Μιχαήλ Γ. Λάτσης
Photos: Τάκης Κούρος, Ντανιέλ Κοντέα

5 σχόλια:

 1. ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ!ΠΑΤΕΡ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ.Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ...ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ...ΕΙΣΤΕ Ο ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΦΟΒΕΡΟ!Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ!
  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συγχαρητήρια,είναι το λιγότερο που μπορώ να πω!!!Ήταν όλα φανταστικα.Οργανωμένα,με τάξη,πολύ ωραίες επιλογές.Είχαν πολύ ωραία μηνύματα τα σκετς αλλά και τα τραγούδια της χορωδίας.Ειλικρινά πρέπει να ευχαριστούμε τον Θεό που η ενορία μας ,είναι τόσο ζωντανή και ενεργή.Ο πάτερ Παναγιώτης και η πρεσβυτέρα του κάνουν τόσο πολύ και καλή δουλεία.Αφιερώνουν πολλές ώρες στο έργο πουν κάνουν και έχουν πολλή αγάπη για αυτό που κάνουν.Να τους έχει ο Θεός κάλα να τους έχουμε κοντά μας πολλά χρόνια!Καλή και ευλογημένη χρονία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ....ΓΙΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ,ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΤΟΥ,ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΛΑΖΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΑΝΔΡΟΥ....ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΝΤΩΝΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ24 Δεκεμβρίου 2014 - 5:51 μ.μ.

  Συγχαρητηρια σε ολους για την υπεροχη βραδια! Λογοι ανωτερας βιας δεν μας επετρεψαν να παρευρεθουμε αλλα κρινοντας απο τις εικονες και τα λογια των συγχωριανων μας, δημιουργησατε μια εκπληκτικη εκδηλωση! να σας εχει ο Θεος καλα , σας ευχομαστε καλες γιορτες Πατερ, με υγεια και χαρα. και του χρονου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!ΛΟΓΟ ΕΟΡΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΞΙΩΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ.ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ...ΤΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ....ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΗΜΕΡΙΟ ΜΑΣ.Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ...ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΙΚΡΗ ΕΝΟΡΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ,ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ....ΥΓΕΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλούμε πολύ να είστε κόσμιοι και ευγενικοί στα σχόλιά σας. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όχι όμως τα υβριστικά και κακεντρεχή σχόλια. Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μόνο αν πληρούν τους παραπάνω όρους. Ευχαριστούμε.