Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015

Η Ενορία Τσεραμιού τίμησε "ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ"!

Μια όμορφη και άκρως συγκινητική γιορτή - αφιέρωμα με τίτλο «Μάνα και Παναγία», παρουσίασαν το απόγευμα του Σαββάτου 08 Αυγούστου 2015 τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου και η Ενοριακή Χορωδία του Τσεραμιού, στον προαύλιο χώρο του ενοριακού ναού του Αγίου Δημητρίου.

Την ιδιαίτερη αυτή γιορτή που εμπνεύ-στηκε και επιμελήθηκε η κατηχήτρια του ανωτέρου τμήματος πρεσβυτέρα Γεωρ-γία Λάτση και παρουσίασε η κατηχήτρια του κατωτέρου τμήματος και νηπια-γωγός κυρία Φανή Λάζαρη - Κούρου, πα-ρακολούθησε ο Σεβασμιώτατος Μητρο- πολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. κ. Ευστάθιος, η αντιπεριφερειάρχις Λακωνίας κυρία Αδαμαντία Τζανετέα, αρκετοί ιερείς των γύρω περιοχών, καθώς και ενορίτες αλλά και φίλοι της ενορίας του Τσεραμιού.

Προλογίζοντας τη γιορτή, ο εφημέριος του Τσεραμιού π. Παναγιώτης Λάτσης, αφού καλωσόρισε όλους όσοι παρευ-ρέθηκαν την ημέρα εκείνη στην ενορία του, ευχαρίστησε από τα βάθη της καρ-διάς του τις κατηχήτριες, τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου, τα μέλη της Ενο-ριακής Χορωδίας αλλά και όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση της ξεχωριστής και πρωτότυπης αυτής εκδήλωσης.

Η έναρξη της γιορτής έγινε με την είσοδο μιας ιδιαίτερης εικόνας που αγιογράφισε η ενορίτισσα του Τσεραμιού κυρία Ευα-γγελία Κηπουρού - Σταυριανίδη και που συνόδευσαν με τα φαναράκια τους τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου. Η ξε-χωριστή αυτή εικόνα που στο τέλος της γιορτής προσφέρθηκε ως δώρο στον Σε-
βασμιώτατο Μητροπολίτη μας, απεικονίζει τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου με το όμορφο καμπαναριό και τις γνώριμες φιγού- ρες ενοριτών που μαζί με τον Μητροπολίτη, τον εφημέριο και τους ψάλτες της ενορίας αλλά και μητέρες από διάφορες φυλές του κόσμου, αναπέμπουν δέηση προς την Υπε- ραγία Θεοτόκο, ώστε εκείνη με τη σειρά της και τη μεσιτεία της προς τον Υιό και Θεό της, να μας γλυτώσει από τα δεινά του κόσμου τούτου.

Στο πρώτο μέρος της γιορτής τα παιδιά και των δύο τμημάτων του κατηχητικού σχολείου παρουσίασαν συγκινητικά ποι-ήματα και όμορφα σκετς που ήταν α-φιερωμένα τόσο στην Παναγία όσο και στο αγαπημένο πρόσωπο του κάθε ενός προσωπικά, τη μητέρα, ενώ στο δεύτερο μέρος η Ενοριακή Χορωδία του Τσε-ραμιού, υπό τη διεύθυνση της μουσικού - θεολόγου κυρίας Χρύσας Μάνδρου, παρουσίασε ύμνους και ψαλ-μοτράγουδα που είχαν θέμα την Παναγία, καθώς και τραγούδια που αναφέρονταν στο πιο γλυκό πρόσωπο όλων μας, τη μητέρα.

Ο επίλογος της γιορτής επεφύλασσε μια έκπληξη για την ενορίτισσα μητέρα, α-φού διά των χειρών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας τιμήθηκαν για τους κόπους, τις θυσίες, τις αγωνίες και τις δυσκολίες που περνούν για να αναθρέ-ψουν και να μεγαλώσουν με όλα τα απαραίτητα εφόδια τα παιδιά τους, οι πολύτεκνες μητέρες, η πιο μεγάλη σε ηλικία μητέρα καθώς και οι δύο μητέρες που έφεραν στον κόσμο τα παιδάκια τους μέσα στο 2015! (Βλέπε Παράρτημα).

Στον καταληκτήριο λόγο του, ο Σεβα-σμιώτατος Μητροπολίτης μας, αφού ε-παίνεσε όλους τους συντελεστές της ο-μολογουμένως επιτυχημένης και όμορ-φης γιορτής, μίλησε προς όλους οικο-δομώντας λόγο μελίρρυτο και πνευματι-κό, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει στη ζωή του κάθε Χριστιανού η Πα-ναγία Θεομάνα μας και στην οποία είναι αφιερωμένος όλος ο μήνας Αύγουστος, ενώ συνέχισε αποδίδοντας λόγια εξόχως τιμητικά και συγκινητικά προς το ιερότερο και πολυαγαπημένο πρόσωπο της ζωής που γεννά τη ζωή, τη μητέρα.

Η γιορτή έκλεισε με τη διανομή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας ανα-μνηστικών CD και εικόνων που προ-σέφερε η ενορία του Τσεραμιού και που όλοι έλαβαν μαζί με τις αρχιερατικές ευχές και ευλογίες του, γευόμενοι πα-ράλληλα τα νηστίσιμα γλυκά που ενο-ρίτισσες είχαν ετοιμάσει με πολύ αγάπη για όλους!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο παρακάτω
ή σε μεγαλύτερο μέγεθος εδώ:Φωτογραφίες - Βίντεο: Τάκης Κούρος
Φωτογραφίες: Ελένη Γεωργακάκου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ

Κούτρου Θεοδώρα

Λάμπρου - Βαφάκου Μαρίνα

Λερίκου Βαρβάρα

Λερίκου Λουΐζα

Παναγιωτοπούλου Ξακουστή

Πλευρίτη Σοφία

Σωτηρίου Αδαμαντία - Ελευθερία

Σωτηρίου - Μαρτσούκου Παναγιώτα

Σταυριανίδη - Κηπουρού Ευαγγελία


ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΜΗΤΕΡΑ

Λερίκου Ελένη


ΝΕΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ

Κωστάκου - Ρέμπελου Αναστασία

Κατσή - Βασιλάκου Αντωνία

4 σχόλια:

 1. Καταπληκτική γιορτή.Έχουμε εντυπωσιαστεί από την ιδέα και την τόση όμορφη εκτέλεση από όλους,τόσο από τα παιδιά όσο και από την χορωδία....Κάτι το τόσο διαφορετικό....Μοναδική εμπειρία για το χωριό μας.Πόση χαρά και οι μανούλες που βραβεύτηκαν....Δοξάσουμε τον Θεό που μας έστειλε τον τόσο καλό και δραστήριο ιερέα μας...Όλα προς δόξα Θεού....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΑ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΤΟΣΟ ΙΕΡΕΣ...ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ....ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ....ΠΗΡΑΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ....ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ....ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ....ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΣΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΛΟΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΙ....
  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΥΧΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ BLOG ΣΑΣ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ...ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ Η ΓΙΟΡΤΗ ΣΑΣ.EYXOMAI ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ....ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολύ όμορφη γιορτή.Η Παναγία μας να προστατεύει όλους τους ανθρώπους,αλλά και τις γλυκιές μας μανούλες.....Μπράβο στα παιδιά που ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι συμμετέχουν στις δραστηριότητες της ενορίας τους.Είναι δύσκολοι οι καιροί και πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας μεγάλες δόσεις ΧΡΙΣΤΟΥ....
  Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλούμε πολύ να είστε κόσμιοι και ευγενικοί στα σχόλιά σας. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όχι όμως τα υβριστικά και κακεντρεχή σχόλια. Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μόνο αν πληρούν τους παραπάνω όρους. Ευχαριστούμε.