Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015

Η Ενορία του Τσεραμιού στις πυρόπληκτες περιοχές των Βατίκων

Με έντονο το συναίσθημα της αγα-πητικής προσφοράς προς τον δοκιμαζό-μενο συνάνθρωπο, εικοσιτέσσερις ενο-ρίτες της ενορίας Αγίου Δημητρίου Τσε-ραμιού, με επικεφαλής τον εφημέριό τους π. Παναγιώτη Λάτση, επισκέφθη-καν το Σάββατο 01 Αυγούστου 2015 για να ενισχύσουν υλικά αλλά και οικονομικά τις πυρόπληκτες περιοχές των Βατίκων.

Αφετηρία του καραβανιού της αγάπης ήταν ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου στο Τσεραμιό, όπου στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας είχαν συγκεντρωθεί κάθε λογής αγαθά, όπως κουβέρτες, είδη ρουχισμού, τρόφιμα, γάλατα, λάδι, α-πορρυπαντικά, χαρτικά, σαμπουάν και είδη προσωπικής υγιεινής, καθώς επίσης και φάρμακα που είχαν αγοραστεί από το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας Τσεραμιού αλλά και φάρμακα και διάφορα άλλα είδη που προσέφερε το φαρμακείο της κυρίας Ελένης Φιφλή που βρίσκεται στην τοπική κοι-νότητα του Αγίου Ιωάννου.


Αρχικός προορισμός ήταν ο Άγιος Νικό-λαος Βοιών, ένα από τα χωριά των Βα-τίκων το οποίο επλήγη σφοδρότατα από την πύρινη λαίλαπα.

Στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Τα-ξιαρχών, τους ενορίτες του Τσεραμιού υποδέχτηκε με πορτοκαλάδες τόσο η πρεσβυτέρα της ενορίας, όσο και ο καλός εφημέριος του χωριού π. Διονύσιος Μι-χαλέτος, ο οποίος αφού τους ευχαρί-στησε από τα βάθη της καρδιάς του τόσο για την οικονομική ενίσχυση που έλαβε διά του Φιλοπτώχου Ταμείου τους, όσο και για την προσφορά των πα-ραπάνω ειδών, από όλους τους ανθρώπους που προσέτρεξαν αυτές τις δύσκολες ώρες στην ενορία του, επεσήμανε αυτό το ιδιαίτερο χαρα-κτηριστικό της αγάπης και της αλληλεγγύης που έχει ο Έλληνας στην ψυχή του και που αυθόρμητα και συγκινητικά εκδηλώνεται κάθε φορά που ο συνάνθρωπός του βρεθεί σε περίπτωση ανάγκης.

Επόμενος προορισμός των ενοριτών του Τσεραμιού ήταν το Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στη Νεάπολη, όπου εκεί τους υποδέχθηκε ολόθερμα τόσο ο διευθυντής του ιδρύματος π. Παναγιώ-της Αρώνης, όσο και το ιδιαίτερα φι-λόξενο προσωπικό του γηροκομείου, το οποίο εξέφρασε τις δικές του ευχαρι-στίες προσφέροντας σε όλους από ένα νόστιμο μελομακάρονο.

Οι ενορίτες του Τσεραμιού, αφού πα-ρέδωσαν στον π. Παναγιώτη διά μέσου του Φιλοπτώχου Ταμείου τους, χρημα-τικά ποσά τόσο για το Φιλόπτωχο Τα-μείο της Νεαπόλεως όσο και για το ίδιο το ίδρυμα, αλλά και ρούχα, τρόφιμα και φάρμακα, άκουσαν με μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερη συγκίνηση τα όσα ο π. Παναγιώτης τους εξιστόρησε για τις δραματικές ώρες που οι κάτοικοι των Βατίκων πέρασαν, βλέποντας τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τη μία στιγμή στην άλλη.

Μετά το μεσημβρινό γεύμα σε ταβέρνα στην παραλία της Νεάπολης και το θα-λασσινό μπάνιο των παιδιών, οι κάτοι-κοι του Τσεραμιού επισκέφθηκαν τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπό-λεώς μας για Άτομα με ειδικές Ανάγκες, που βρίσκονται στη Νεάπολη, για να απολαύσουν το καρπούζι που τους προ-σφέρθηκε, αλλά και για να τελέσουν τον εσπερινό στο εκκλησάκι του Αγίου Προκοπίου.

Τον εσπερινό τέλεσε ο εφημέριός τους π. Παναγιώτης, ενώ στο ψαλτήρι έψαλ-λαν ο π. Διονύσιος Μιχαλέτος που είναι υπεύθυνος των κατασκηνώσεων εκεί, αλλά και ο π. Γεώργιος Μπλάθρας, ο οποίος την ημέρα εκείνη βρισκόταν σε εκείνον τον όμορφο και φιλόξενο χώρο των κατασκηνώσεων.

Νωρίτερα, μία όμορφη έκπληξη περίμενε στις κατασκηνώσεις την ενορίτισσά μας κυρία Ξακουστή, που εκείνη την ημέρα είχε τα γενέθλιά της, αφού χωρίς να το περιμένει, έσβησε τα… 85 κεράκια της που ξεπρόβαλλαν μέσα από ένα μπωλ γεμάτο με σοκολατάκια υγείας!

Μετά τον εσπερινό και ατενίζοντες πια «την του ηλίου δύσιν», αναχώρησαν όλοι για το Τσεραμιό, ευχαριστώντας και δοξολογώντας τον Θεό για την αίσια έκβαση που είχε η αποστολή τους.

Ο εφημέριος του Τσεραμιού, αισθάνεται επιτακτική την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τα μέλη του Φιλοπτώχου Τα-μείου της ενορίας του, την φαρμακοποιό κυρία Ελένη Φιφλή, τους οδηγούς των επιβατικών αυτοκινήτων και τους ενο-ρίτες αλλά και τους φίλους της ενορίας του Τσεραμιού για την ολοπρόθυμη και άμεση ανταπόκρισή τους σε αυτό το, μόλις πέντε ημερών, κάλεσμα αγάπης που τους έκανε, καθώς επίσης και τους εφημερίους Αγίου Νικολάου Βοιών και Νεαπόλεως, π. Διονύσιο Μιχαλέτο και π. Πανα-γιώτη Αρώνη, αντίστοιχα, για τη ζεστή αγκαλιά και τη φιλοξενία που τους επεφύλαξαν.

Είθε ο πανάγαθος Θεός να δωρίζει την υγεία σε όλους, προ πάντων δε να δωρίζει υγεία και δύναμη στους πληγέντες αδελφούς μας, ώστε να μπορέσουν και πάλι να σταθούν στα πόδια τους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες παρακάτω
ή σε μεγαλύτερο μέγεθος εδώ:


Φωτογραφίες: Γ.Π.Λ, Μαριάννα Λάτση

1 σχόλιο:

  1. Αξιόλογο το έργο όλων σας.Μπράβο και σε αυτόν που είχε την πρωτοβουλία αλλά και σε όλους όσους βοήθησαν....Τρέχετε συνέχεια και αυτό δείχνει πως είστε μια ζωντανή ενορία...όπως πρέπει όλες να
    είναι...Καλή Παναγιά να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλούμε πολύ να είστε κόσμιοι και ευγενικοί στα σχόλιά σας. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όχι όμως τα υβριστικά και κακεντρεχή σχόλια. Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μόνο αν πληρούν τους παραπάνω όρους. Ευχαριστούμε.