Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

Πανήγυρις Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμίου 2015

Με ιδιαίτερη κατάνυξη, θρησκευτική ευλάβεια και εκκλησιαστική μεγαλοπρέ-πεια εόρτασε και πανηγύρισε τη σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των Επουρανίων Δυνάμεων Ασωμάτων, στις 07 και 08 Νοεμβρίου 2015, η ενορία του Τσεραμιού

...και συγκεκριμένα το όμορφο και γραφικό εκκλησάκι των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, που βρίσκεται στο Καλάμι του Δήμου Σπάρτης.

Την παραμονή το απόγευμα ετελέσθη ο πανηγυρικός εσπερινός ενώ την επομένη, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, από τον εφημέριο της ενορίας, π. Παναγιώτη Λάτση.

Πλήθος κόσμου τόσο από την ενορία μας όσο και από τα διπλανά χωριά αλλά και τη Σπάρτη, συνέρρευσε στο όμορφο εκκλησάκι μας για να τιμήσει τους Αρχαγγέλους μας, τους οποίους "δυσωποῦμεν ἵνα ταῖς αὐτῶν δεήσεσι, τειχίσουσιν ἡμᾶς, σκέπη τῶν πτερύγων τῆς ἀΰλου αὐτῶν δόξης και ἐκ κινδύνων λυτρώσουσιν ἡμᾶς, ὡς Ταξιάρχαι τῶν Ἄνω Δυνάμεων".

Φωτογραφίες: Μιχαήλ και Γρηγόριος Σωτηρίου

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες παρακάτω
ή σε μεγαλύτερο μέγεθος εδώ:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας παρακαλούμε πολύ να είστε κόσμιοι και ευγενικοί στα σχόλιά σας. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όχι όμως τα υβριστικά και κακεντρεχή σχόλια. Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μόνο αν πληρούν τους παραπάνω όρους. Ευχαριστούμε.