Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

Η Ενοριακή Χορωδία Τσεραμιού στην πανήγυρη του_Ιερού_Μετοχίου Παναγίας Πορταϊτίσσης

Τα Εισόδια της Θεοτόκου εόρτασε και πανηγύρισε το Ιερόν Μετόχιον της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους, η γνω-στή σε όλους μας Παναγία η Πορταΐτισ-σα, που βρίσκεται εντός των γεωγραφι-κών ορίων της ενορίας του Τσεραμιού, κα-τά το διήμερο 20 και 21 Νοεμβρίου 2015.

Τον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό τέ-λεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μο-νεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, ο οποίος και ομίλησε καταλλήλως για τη με-γάλη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, πλαισιούμενος από τον υπεύθυνο του Ιε-ρού Μετοχίου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Θεόφιλο Μαντζαβράκο και ιερείς των ό-μορων περιοχών.

Το παρόν στον πανηγυρικό εσπερινό έ-δωσε και η Ενοριακή Χορωδία του Τσε-ραμιού, η οποία με επικεφαλής τον εφη-μέριο του Τσεραμιού π. Παναγιώτη Λά-τση και υπό τη διεύθυνση της μουσικού κ. Χρύσας Μάνδρου, τραγούδησε στο αρ-χονταρίκι του Ιερού Μετοχίου διάφορα τραγούδια αφιερωμένα στην Παναγία μητέρα μας.

Τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας όσο και όλοι οι παρευρισκόμενοι φιλέορτοι χριστιανοί, πα-ρακολούθησαν με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση την όμορφη αυτή έκπληξη που επεφύλαξε για την παραμονή της πανηγύρεως του Ιερού Μετοχίου η χορωδία του Τσεραμιού, με τον σεπτό ποιμενάρχη μας να ευχαριστεί από τα βάθη της καρδιάς του τα μέλη της χορωδίας της ενορίας του Τσεραμιού για την όμορφη πρωτοβουλία που ανέλαβαν αλλά και να διηγείται ο ίδιος τρεις ιστορίες από το Άγιον Όρος που αποδεικνύουν την ενεργό παρουσία και βοήθεια της Παναγίας στη ζωή μας, όταν την επι-καλούμαστε με βαθιά πίστη και μετάνοια.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε
παρακάτω ή σε μεγαλύτερο μέγεθος εδώ:

Βιντεοσκόπηση Χορωδίας: Νάνσυ Γκαβάκου
Φωτογραφίες: Δημ. Μπαγιώκος (Εσπερινός)
Φωτογραφίες: Ευάγγ. Θεοδώρου (Αρχονταρίκι)
1 σχόλιο:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ!!!ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΑΠΕΙΝΗ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΧΩΡΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλούμε πολύ να είστε κόσμιοι και ευγενικοί στα σχόλιά σας. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όχι όμως τα υβριστικά και κακεντρεχή σχόλια. Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μόνο αν πληρούν τους παραπάνω όρους. Ευχαριστούμε.