Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

Τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια της Ι. Μ. Μ. & Σπάρτης, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Τσεραμιό (Νοέμβριος 2015)

Με ιδιαίτερη χαρά η ενορία του Τσε-ραμιού φιλοξένησε στο Πνευματικό της Κέντρο την Τρίτη 03 και την Πέμπτη 05 Νοεμβρίου 2015, δύο από τις εργασίες του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου κληρικών και λαϊκών στελεχών της Ιεράς Μητροπό-

λεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Α-θηνών, και έχει θέμα «Ποιμαντική προσέγγιση του παιδιού και του εφήβου στη σύγχρονη εποχή».

Στο εν λόγω σεμινάριο μιλούν εκλεκτοί και προσοντούχοι ομιλητές, κληρικοί και λαϊκοί, καθηγητές, ιατροί και ψυχολόγοι. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του σε-μιναρίου στην ενορία μας, στις 3/11 μίλησε ο Εκπαιδευτής Ενηλίκων και Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων κ. Πέ-τρος Μισθός, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η μετάβαση από την παιδικότητα στην εφηβεία», ενώ στις 5/11 μίλησε η Ψυχολόγος Msc Κοινωνικής Ψυχιατρικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και Δρ. Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Ευφροσύνη Μπαρμπαγιάννη, η οποία ανέπτυξε το θέμα «Αναπτυξιακά και ψυχολογικά χαρακτηριστικά
του νηπίου και του παιδιού». Και από τις δύο αυτές εισηγήσεις - ομιλίες, εξάχθη-καν ωφέλιμα συμπεράσματα και επί-καιροι προβληματισμοί, γύρω από την ανάπτυξη του παιδιού και του εφήβου στους σύγχρονους αυτούς και δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Τις εργασίες του σεμιναρίου, την ευθύνη της διεξαγωγής του οποίου έχει ο ιερο-κήρυκας και υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Ευστάθιος Πορφύρης, παρακο-λούθησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολί-της μας Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. κ. Ευστάθιος. Και τις δύο ημέρες φιλοξε-νίας του σεμιναρίου στην ενορία μας, καλές μας ενορίτισσες είχαν ετοιμάσει έναν όμορφο και γευστικό μπουφέ για όλους όσους συμμετέχουν στο σεμινάριο (32 στον αριθμό!) αλλά και για όσους για πρώτη φορά επισκέφθηκαν την ενορία μας!

Αξίζει δε να αναφέρουμε πως μετά τη λήξη της πρώτης μέρας του σεμιναρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μοίρασε προς όλους τους συμμετέχοντες το νέο του βιβλίο «Ψηφίδες, ατάκτως ερριμμέναι», ενώ μετά τη λήξη της δεύτερης ημέρας και αφού ευχαρίστησε ολόθερμα τον εφημέριο της ενορίας του Τσεραμιού π. Παναγιώτη Λάτση καθώς και την πρεσβυτέρα και τις κυρίες της ενορίας που έκαναν τα πάντα ώστε να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία τους, μοίρασε προς όλους ένα αναμνηστικό δώρο που με πολύ αγάπη είχε ετοιμάσει ο π. Παναγιώτης για όλους τους κληρικούς και τα στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες παρακάτω
ή σε μεγαλύτερο μέγεθος εδώ:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας παρακαλούμε πολύ να είστε κόσμιοι και ευγενικοί στα σχόλιά σας. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όχι όμως τα υβριστικά και κακεντρεχή σχόλια. Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μόνο αν πληρούν τους παραπάνω όρους. Ευχαριστούμε.