Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Τα Κατηχητικά Σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας γιόρτασαν Ευαγγελισμό και Ελληνισμό!

Με εξαιρετική ομολογουμένως επιτυχία, το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητρο-πόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, με τη συμμετοχή των Κατηχητικών Σχολείων της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής, διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου 19 Μαρτίου 2016...
...στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευμα-τικού Κέντρου (Δημόσια Βιβλιοθήκη) του Δήμου Σπάρτης, εκδήλωση αφιερωμένη στη μεγάλη χριστιανική εορτή του Ευαγγελι-σμού της Θεοτόκου και στους Ήρωες της Επανάστασης του 1821.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιε-λάμβανε θεατρικό έργο, με τίτλο: "Ευα-γγελισμός και Ελληνισμός", βασισμένο στο ομώνυμο ποίημα του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, το οποίο, απέδωσαν με θεα-τρικά μονόπρακτα και κατά σειρά εμφά-νισης τα Κατηχητικά Σχολεία Καλογω-νιάς, Αγίου Νικολάου Σπάρτης, Τσερα-μιού, Κοκκινορράχης, Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης, Μυστρά, Μαγούλας και Αμυ-κλών και συνόδευσαν με επίκαιρα τραγούδια οι χορωδίες των Κατη-χητικών Σχολείων Οσίου Νίκωνος και Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης. Την θεατρική παράσταση έκλεισαν με παραδοσιακούς χορούς οι χορευτικές ομάδες των Κατηχητικών Σχολείων Σελλασίας και Ξηροκαμπίου.

Η όμορφη αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον πάντα μεστό, πατρικό και με-λίρρυτο λόγο του Σεβασμιωτάτου Μη-τροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, ο οποίος, ιδιαίτερα συ-γκινημένος, αφού ευχαρίστησε θερμά του υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Ευστάθιο Πορφύρη μαζί με τη συντο-νιστική ομάδα που έδωσαν την ψυχή τους για τη διοργάνωση της εορτής, συνεχάρη από τα βάθη της καρδιάς του τα ίδια τα παιδιά που απέδειξαν, για άλλη μια φορά, πως όχι μόνο υπηρέτησαν πιστά τους ρόλους που ανέλαβαν αλλά και πως έχουν κλείσει μέσα στην καρδιά τους Χριστό και Ελλάδα.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν ιδιαιτέρως και τα δικά μας κατηχητόπουλα Βόκο Άγγελος, Γκαβάκος Παναγιώτης, Γκαβά-κου Χριστίνα, Δημητρακοπούλου Λουϊζα, Λουκάς Άγγελος, Μιμηκοπούλου Κατερί-να, Πανοπούλου Ιωάννα, Ράλλη Πηνελό-πη, Σωτηρίου Γρηγόριος και Τριανταφυλ-λάκου Νκολέτα που έδωσαν τον καλύ-τερο εαυτό τους στο θεατρικό μονόπρα-κτο που παρουσίασαν και που είχε τον τίτλο «Προς το Κρυφό Σχολειό!

Άλλα τόσα βεβαίως συγχαρητήρια αξί-ζουν και οι κατηχήτριες των παιδιών κ. Φανή Λάζαρη και πρεσβυτέρα Γεωργία Λάτση, οι οποίες είχαν όχι μόνο την ευθύνη του δικού τους Κατηχητικού Σχολείου αλλά και ολόκληρης της επι-τυχημένης εκδήλωσης, αφού μαζί με τον εφημέριο της ενορίας μας π. Παναγιώτη Λάτση και άλλα στελέχη του νεανικού έργου, συμμετείχαν στη συντονιστική και οργανωτική επιτροπή του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό καθώς και τη συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας στην ιστοσελίδα NotosPress, μπορείτε να δείτε παρακάτω ενώ για τις φωτογραφίες κάντε κλικ εδώ:

Βίντεο – Φωτογραφίες: Τάκης Κούρος.
Βίντεο Συνέντευξης: NotosPress.gr.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας παρακαλούμε πολύ να είστε κόσμιοι και ευγενικοί στα σχόλιά σας. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όχι όμως τα υβριστικά και κακεντρεχή σχόλια. Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μόνο αν πληρούν τους παραπάνω όρους. Ευχαριστούμε.