Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

Τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Τσεραμιού μαθαίνουν να παρασκευάζουν κόλλυβα

Μια πρωτόγνωρη, ιδιαίτερη και συνάμα ενδιαφέρουσα εμπειρία έζησαν τα παιδιά και των δύο τμημάτων του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας του Τσεραμιού, το απόγευμα του Σαββάτου 02 Απριλίου 2016.
Τα παιδιά επισκέφθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Τσεραμιού ο κ. Σπύρος Μαυρόγιαννης, ο οποίος μαζί με τη μητέρα του Κυριακή και με υλικά που ο ίδιος προσέφερε, έδειξε σε όλους τον τρόπο με τον οποίο παρασκευάζονται τα κόλλυβα υπέρ των ψυχών των προσφι-λών μας συγγενών.

Οι μικροί μας φίλοι, ενθουσιασμένοι από την όλη διαδικασία, είδαν στην πράξη ό-σα διδάχθηκαν στο προηγούμενο μάθη-μα από τις κατηχήτριές τους πρεσβυτέρα Γεωργία Λάτση και νηπιαγωγό κ. Φανή Λάζαρη, δηλαδή τι συμβολίζουν τα κόλ-λυβα, τα υλικά από τα οποία είναι φτια-γμένα και ποια είναι η ωφέλεια των μνη-μοσύνων για τις ψυχές των κεκοιμημέ-νων.

Φτιάχνοντας μόνα τους ένα μικρό μπολ με κόλλυβα, έγραψαν σε ένα χαρτί τα ονόματα αγαπημένων τους προσώπων που έχουν φύγει από τη ζωή και βιώ-νοντας από κοντά τι γίνεται τα ψυχο-σάββατα, μπήκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου ο εφημέριος της ενορίας π. Παναγιώτης Λάτσης έψαλλε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως όλων των ψυχών που τα παιδιά είχαν καταγράψει στο χαρτί.

Στο τέλος του μαθήματος, όσα από τα παιδιά είχαν παραμείνει στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Δημη-τρίου, έβγαλαν μια αναμνηστική φωτο-γραφία με τον κ. Σπύρο Μαυρόγιαννη, τον οποίο πολύ ευχαριστούμε για την προθυμία του αλλά και για την αγάπη με την οποία περιέβαλλε τα παιδιά μας!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες παρακάτω
ή σε μεγαλύτερο μέγεθος εδώ:

Φωτογραφίες: Γ.Π.Λ, Όλγα Τσώνη


3 σχόλια:

 1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ.ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για μία ακόμη φορά συγχαρητήρια στον Πατέρα Παναγιώτη και στις Κατηχήτριες που προσπαθούν να διδάξουν στα παιδιά μας αυτά που δυστυχώς πολλοί ξεχνάμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑΜΕ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ....ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ.ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ
  ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ...ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ Ο ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΦΑΝΗ...ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ....Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ.ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλούμε πολύ να είστε κόσμιοι και ευγενικοί στα σχόλιά σας. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όχι όμως τα υβριστικά και κακεντρεχή σχόλια. Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μόνο αν πληρούν τους παραπάνω όρους. Ευχαριστούμε.