Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

Εκδρομή Κατηχητικού Σχολείου Τσεραμιού σε Ι.Μ.Αγίας Λαύρας, Καλάβρυτα και βόλτα με τον Οδοντωτό

Με μια όμορφη εκδρομή και με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολί-του μας, επισφραγίστηκε το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, για τη φετινή χρονιά η λήξη των μαθημάτων και των δύο τμημάτων του Κατηχητικού Σχολείου Τσεραμιού.

Τα κατηχητόπουλα και οι γονείς τους, συνοδευό-μενα από τον εφημέριο της Ενορίας μας π. Πα-ναγιώτη Λάτση, την κατηχήτρια του ανωτέρου τμήματος πρεσβυτέρα Γεωργία Λάτση και την κατηχήτρια του κατωτέρου τμήματος νηπιαγωγό κ. Φανή Λάζαρη, αναχώρησαν νωρίς το πρωί για την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα, για να δουν από κοντά το Ιερό Λάβαρο της Επαναστά-σεως του 1821 αλλά και τον τόπο όπου ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλόγησε την έναρξη του Αγώνα των οπλαρχηγών του 1821.

Στη συνέχεια, μετέβησαν στη «Ράχη του Καπή», στο σημείο όπου οι Γερμανοί κατακτητές, στις 13 Δεκεμβρίου 1943, ε-κτέλεσαν ολόκληρο τον ανδρικό πλη-θυσμό των Καλαβρύτων, δηλαδή 800 ά-τομα άνω των 13 ετών. Το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, όπως έμεινε γνωστό στην ιστορία, ήταν από τα μεγαλύτερα εγκλήματα πολέμου της ναζιστικής Γερ-μανίας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκο-σμίου Πολέμου και ειδικά στη συζήτηση που έχει θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις πολέμου, αποτελεί ένα από τα κορυφαία επιχειρήματα. Μικροί και μεγάλοι, συγκινημένοι από τα όσα άκουσαν για όλα όσα συνέβησαν την αποφράδα εκείνη ημέρα, έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο και αναχώρησαν για την όμορφη πόλη των Καλαβρύτων.

Μετά το μεσημεριανό φαγητό τους, την απογευματινή βόλτα τους αλλά και το παιχνίδι των παιδιών στην όμορφη και δεντροσκέπαστη πλατεία των Καλαβρύ-των, αναχώρησαν με τον οδοντωτό σι-δηρόδρομο για το Διακοφτό, για να α-πολαύσουν μια υπέροχη και εξαιρετικής ομορφιάς διαδρομή μέσα από τούνελ, γέφυρες, φαράγγια, δάση και ποτάμια, αλλά και για να βγάλουν με υπέρτατο θαυμασμό και άκρατο ενθου-σιασμό τις αναμνηστικές φωτογραφίες τους!

Κατά τη διάρκεια της επιστροφής, τόσο ο εφημέριος του Τσεραμιού όσο και oι κατηχήτριες και των δύο τμημάτων του Κατηχητικού Σχολείου, αφού ευχαρίστη-σαν γονείς και παιδιά και για τη φετινή συμμετοχή τους στις κατηχητικές συνά-ξεις της Ενορίας μας, τόνισαν πόσο ση-μαντικό είναι, σε αυτές τις κρίσιμες για την πατρίδα μας αλλά και για την ίδια την κοινωνία μας εποχές, να εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας στο Θεό και στην Εκκλησία Του.

Αξίζει να σημειωθεί πως και αυτή τη φορά δεν έλειψαν τα ανέκδοτα, οι δια-γωνισμοί και τα μικροδωράκια για τους μικρούς μας φίλους, οι οποίοι αφού κα-ταχάρηκαν με την εκδρομή τους, α-νανέωσαν τις συναντήσεις τους για τον ερχόμενο Οκτώβριο, ζητώντας παράλλη-λα να πραγματοποιηθεί στο μέλλον άλλη μία όμορφη και εξίσου ενδιαφέρουσα εκδρομή!

Δείτε τις πολύ όμορφες φωτογραφίες από την εκδρομή του
Κατηχητικού παρακάτω, ή σε μεγαλύτερο μέγεθος εδώ:

Φωτογραφίες: π.Π.Λ. - Γ.Π.Λ.


2 σχόλια:

  1. ΦΟΒΕΡΑ ΤΟΠΙΑ....ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ...ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ...ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ-ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ-κ.ΦΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περάσαμε καταπληκτικά μικροί και μεγάλοι...Εύχομαι να επιτρέψει ο Θεός να ξαναπάμε όλοι μαζί εκδρομή και να γεμίζουμε τις μπαταρίες μας...Ραντεβού τα παιδιά μας την καινούρια κατηχητική χρονία...Καλό καλοκαίρι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλούμε πολύ να είστε κόσμιοι και ευγενικοί στα σχόλιά σας. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όχι όμως τα υβριστικά και κακεντρεχή σχόλια. Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μόνο αν πληρούν τους παραπάνω όρους. Ευχαριστούμε.