Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Σχολές Γονέων στην Ενορία Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν α-πό το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτή-σεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινω-νικής Υγείας Νομού Λακωνίας «Δίαυ-λος», οι Σχολές Γονέων στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού.

Οι Σχολές Γονέων που διήρκησαν από τις 7 Μαρτίου έως τις 30 Μαΐου 2016, πραγ-ματοποιήθηκαν μετά από αίτημα του ε-φημερίου της Ενορίας Τσεραμιού π. Πα-ναγιώτου Λάτση και των Κατηχητριών των δύο τμημάτων του Κατηχητικού Σχο-λείου πρεσβυτέρας Γεωργίας Λάτση και νηπιαγωγού Φανής Λάζαρη, από την υ-πεύθυνη Κοινωνική Λειτουργό του Κέ-ντρου Πρόληψης κ. Ασπασία Γκουντούνα.


Τις δέκα δίωρες και πλέον συναντήσεις με τις βιωματικές ασκήσεις παρακολού-θησαν 25 γονείς, ενώ τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν:

- Η αποτελεσματική επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ του ζευγαριού και των παιδιών τους.

- Η σωστή διαχείριση των φόβων και των αναστολών των παιδιών.

- Η έκφραση και σωστή διαχείριση των συναισθημάτων τόσο των ιδίων όσο και των παιδιών τους.

- Οι τρόποι διαχείρισης και εφαρμογής της πειθαρχίας και των ορίων στα παιδιά.

- Η ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης των παιδιών και

- Η κατανόηση των αναπτυξιακών χαρα-κτηριστικών και των αναγκών παιδιών και εφήβων σε βιολογικό/σωματικό, συναισθη-ματικό και κοινωνικό επίπεδο.


Αξίζει να σημειώσουμε πως κατά την έναρξη των Σχολών Γονέων, ο Ιεροκή-ρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Ευστάθιος Πορφύρης, μετέφερε τις αρχιερατικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ευσταθίου για την επιτυχία των εργα-σιών των Σχολών Γονέων στην Ενορία Τσεραμιού, ενώ δίνοντας συγχαρητήρια
τόσο στον εφημέριο όσο και στις Κα-τηχήτριες του Τσεραμιού, δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημαντικότητα ενός τέ-τοιου εγχειρήματος, αφού στη σημερινή εποχή τα ερεθίσματα που δέχονται τα παιδιά μας είναι πολυποίκιλα, με αποτέ-λεσμα να έχουν οι γονείς έναν λόγο πα-ραπάνω να αναζητούν τους σωστούς τρόπους επίλυσης των όποιων προβλη-μάτων προκύπτουν.

Στην τελευταία συνάντηση των Γονέων, ο π. Παναγιώτης, εκφράζοντας τα συναισθήματα τό-σο των δύο Κατηχητριών όσο και όλων όσοι συμμετείχαν στις Σχολές Γονέων, ευχαρίστησε από καρδιάς την κ. Ασπασία Γκουντούνα για όσα από τις γνώσεις και την εμπειρία της προ-σέφερε στην Ενορία του Τσεραμιού, τονίζοντας
παράλληλα τον θετικό αντίκτυπο που είχαν οι συναντήσεις στην πράξη, αφού κατά κοι-νή ομολογία, πολλοί γονείς, εφαρμόζοντας τα όσα ειπώθηκαν, είδαν αμέσως την προς το καλύτερο βελτίωση της συμπεριφοράς των παιδιών τους!

Τέλος, αφού όλοι οι γονείς παρέλαβαν από την κ. Γκουντούνα τις βεβαιώσεις παρα-κολούθησης των Σχολών Γονέων, έβγαλαν τις αναμνηστικές φωτογραφίες τους, ανα-νεώνοντας τις συναντήσεις τους για την επόμενη κατηχητική χρονιά, με την ανά-πτυξη και άλλων εξίσου σημαντικών θε-ματικών ενοτήτων.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις συναντήσεις
μας παρακάτω ή σε μεγαλύτερο μέγεθος εδώ:

Φωτογραφίες: Όλγα Τσώνη, Γ.Π.Λ


4 σχόλια:

 1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΧΗΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ.ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ "ΔΙΑΥΛΟΥ".Η κ.ΓΚΟΥΝΤΟΥΝΑ ΕΙΝΙ ΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ,ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΑΞΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.ΗΡΘΑΜΕ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΠΩΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΤΑ ΣΒΗΝΕΙ ΟΛΑ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ,ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ,ΣΤΗΝ κ.ΦΑΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ κ.ΑΣΠΑΣΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΕ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ....ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Παρακολουθώ τις δραστηριοτητές σας και πραγματικά κάνετε πάρα πολύ καλή δουλειά...Να σας δίνει δύναμη ο Θεός και σε εσάς,στην δραστήρια πρεσβυτέρα σας αλλά και σε όλους τους συνεργάτες σας.Πόλυ θα ήθελα του χρόνου να συμμετέχω και εγώ στις σχολές.Καλό καλοκαίρι και η νέα εκκλησιαστική χρονιά να σας βρει πιο δυνατούς για καινούρια μονοπάτια που αγγίζουν την ψυχή του ανθρώπου.
  ΔΗΜΗΤΡΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αντωνια Βασιλακου7 Ιουνίου 2016 - 2:06 μ.μ.

  Ηταν η πρωτη φορα που συμμετειχα σε κατι τετοιο. Ομολογω πως με εξεπληξε τοσο η συνοχη της ομαδας μας, οσο και η μεταδοτικοτητα της κυριας Γκουντουνα. Αποκομισαμε πολλα μεσα απο τις συνεδριες, ευχομαι να επαναληφθει κατι αναλογο και του χρονου και θα ειμαι απο τις πρωτες που θα συμμετασχει! Ευχαριστουμε τον Πατερα Παναγιωτη και τις κατηχητριες για την εξαιρετη πρωτοβουλια .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλούμε πολύ να είστε κόσμιοι και ευγενικοί στα σχόλιά σας. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όχι όμως τα υβριστικά και κακεντρεχή σχόλια. Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μόνο αν πληρούν τους παραπάνω όρους. Ευχαριστούμε.