Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

Εκδρομή Ενορίας Τσεραμιού στην Κέρκυρα

Μια όμορφη και συνάμα προσκυνημα-τικού χαρακτήρα εκδρομή στην Κέρκυ-ρα πραγματοποίησαν από τις 09 μέχρι και τις 12 Ιουλίου 2016 οι ενορίτες του Τσεραμιού, με επικεφαλής τον εφημέριό τους π. Παναγιώτη Λάτση.

Συγκεκριμένα, την πρώτη ημέρα, οι ενο-ρίτες μας, περνώντας την εκπληκτική γέ-φυρα Ρίου - Αντιρρίου, έφτασαν στην Η-γουμενίτσα για να πάρουν το πλοίο για την Κέρκυρα, ενώ μετά την ολιγόωρη α-νάπαυσή τους και το δείπνο τους στο ξενοδοχείο, έκαναν τον πρώτο τους βρα-δινό περίπατο στα όμορφα και γραφικά καντούνια της πρωτεύουσας των Φαιά-κων!

Την δεύτερη ημέρα όλοι οι ενορίτες του Τσεραμιού αφού παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγί-ου Σπυρίδωνος, του προστάτου της Κέρ-κυρας, είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουν το σκήνωμα του Αγίου που βρίσκεται εντός του Ιερού Ναού, ε-νώ στη συνέχεια αναχώρησαν για το εκ-πληκτικό ανάκτορο της αυτοκράτειρας Σίσυ της Αυστρίας, το ονομαστό Αχίλλειο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, αφού προσκύνησαν στο εκκλησάκι της Πα-ναγίας Βλαχέρνας, μετέβησαν με βάρκες στο ξακουστό Ποντικονήσι, επάνω στο οποίο βρίσκεται ο γραφικός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ενώ με-τά τις αναμνηστικές φωτογραφίες την ώρα του ηλιοβασιλέματος, απόλαυσαν τον καφέ τους στην απείρου κάλλους τοποθεσία «Κανόνι», εντυπωσιαζόμενοι παράλληλα από τις προσγειώσεις των αεροπλάνων που σαν τελικό προο-ρισμό είχαν την Κέρκυρα.

Την τρίτη ημέρα μετέβησαν όλοι στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Πα-λαιοκαστρίτσας όπου προσκύνησαν στο καθολικό της Ιεράς Μονής και περιη-γήθηκαν στο ιστορικού ενδιαφέροντος και αξιόλογο μουσείο αυτής. Στη συ-νέχεια, με μικρές βάρκες ξεναγήθηκαν στις μαγευτικές σπηλιές της Παλαιοκα-στρίτσας, όπου τα γαλαζο-πρασινο-μωβ νερά έκαναν τον καθένα να μείνει έκ-θαμβος από την ομορφιά του τοπίου, ενώ λίγο πριν το μεσημβρινό φα-γητό τους, επισκέφθηκαν ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παρα-γωγής του τοπικού ποτού και γλυκού κουμ - κουάτ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκέ-φθηκαν τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας όπου προσκύνησαν το σκήνωμα της Αγίας και άκουσαν τον βίο και τα όσα ενδιαφέ-ροντα τους εξιστόρησε ο εφημέριος του Ιερού Ναού. Κατά την αναχώρησή τους από τον Ιερό Ναό και κάνοντας βόλτα
στην πλατεία Σπιανάδα και στην οδό Λιστόν συνάντησαν τυχαία τον δημοφιλή τραγουδιστή Σάκη Ρουβά με την οικο-γένειά του, ο οποίος ολοπρόθυμα δέχτη-κε να βγάλει μια αναμνηστική φωτο-γραφία μαζί τους! Κατόπιν, ξεναγήθηκαν στο Παλαιό φρούριο της Πόλης και είχαν ελεύθερο χρόνο για την βραδινή βόλτα και τα ψώνια τους.

Την επόμενη ημέρα και λίγο πριν την αναχώρησή τους από το νησί, οι ενορίτες του Τσεραμιού επισκέφθηκαν το εκπλη-κτικότατο «Ζωντανό Μουσείο» που ανα-παριστά την ατμόσφαιρα μιας ιστορικής έπαυλης του 19ου αιώνα στην Κέρκυρα, με τη χρήση ρομποτικής τεχνολογίας. Πρόκειται για μια μουσειακή έκθεση ζω-ντανής Ιστορίας και εκπληκτικής εμπει-ρίας που συνδυάζει την τεχνολογία του σήμερα με τη νοσταλγική ατμόσφαιρα του 19ου αιώνα, με σκοπό να δώσει μία ολοκληρωμένη αισθητική εμπειρία στον επισκέπτη!

Η άκρως επιτυχημένη εκδρομή της ενο-ρίας του Τσεραμιού, μετά το μεσημβρινό φαγητό στην όμορφη και γραφική Αμφι-λοχία, έκλεισε με κέφι, χορό και τραγού-δι, προ πάντων δε με όμορφες και αξέ-χαστες αναμνήσεις, οι οποίες θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην καρδιά και στην ψυχή των ενοριτών μας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδρομή μας
παρακάτω ή σε μεγαλύτερο μέγεθος εδώ:

Φωτογραφίες: Γ.Π.Λ, Ε.Δ.Γ, (CORFULAND η 07057)


2 σχόλια:

  1. ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ,ΜΕ ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΑ.....ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ....
    ΚΑΛΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λουίζα Λερίκου, Εύη Λερίκου23 Ιουλίου 2016 - 8:53 μ.μ.

    μπράβο σας, πολύ ωραία εκδρομή!! πανέμορφες φωτογραφίες, ωραίες αναμνήσεις! και του χρόνου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλούμε πολύ να είστε κόσμιοι και ευγενικοί στα σχόλιά σας. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όχι όμως τα υβριστικά και κακεντρεχή σχόλια. Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μόνο αν πληρούν τους παραπάνω όρους. Ευχαριστούμε.