Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις για τον Άγιο Δημήτριο στην Ενορία του Τσεραμιού

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε για τη φετινή χρονιά το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων επί τη εορτή του προ-στάτου και εφόρου της Ενορίας Τσεραμιού, Αγίου Μεγα-λομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 02 Οκτω-βρίου 2016, αμέσως μετά τη Θεία Λει-τουργία, στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Τσεραμιού, πραγματοποιή-θηκε ομιλία από την Κοινωνική Λει-τουργό του Νοσοκομείου Σπάρτης, κ. Μαρία Γαζέτα με θέμα: «Ηλικιωμένα ά-τομα στο σπίτι· πώς τα αντιμετωπίζουμε και πώς τους συμπεριφερόμαστε». Μετά την ομολογουμένως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ομιλία, η κ. Γαζέτα απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των ενοριτών, ενώ δέχτηκε με μεγάλη χαρά ένα βιβλίο με τον βίο του Αγίου Δημητρίου από τον εφημέριο της Ενορίας π. Παναγιώτη Λάτση, ο οποίος θέλησε, με αυτόν τον τρόπο, να την ευχαριστήσει, εκ μέρους όλων, για την αποδοχή της πρόσκλησής του. (Δείτε φωτογραφίες εδώ).

Η επόμενη εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Τσεραμιού, το απόγευμα της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου 2016, ήταν η εκμάθηση παρασκευής προ-σφόρου από την κ. Παναγιώτα Ηλιοπού-λου, η οποία αφού εξήγησε και έδειξε πώς και υπό ποιες προϋποθέσεις φτιά-χνεται ένα πρόσφορο, προσέφερε σε ό-σες κυρίες το επιθυμούσαν από ένα μπωλ με προζύμι. Λίγο πριν το τέλος, ο π. Παναγιώτης, αφού έδειξε σε όλους πώς γίνεται η προσκομιδή στην Ιερά Πρόθεση, ευχαρίστησε την κ. Ηλιοπούλου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του, χαρίζοντάς της, με ιδιαίτερη χαρά, ένα ψυχωφέλιμο δώρο. (Δείτε φωτογραφίες εδώ).

Η επόμενη εκδήλωση που για πρώτη φο-ρά πραγματοποιήθηκε στην Ενορία του Τσεραμιού ήταν η Παράκληση προς τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον Μυ-ροβλύτη που εψάλλη το απόγευμα της Κυριακής 16 Οκτωβρίου 2016 στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Στην Παρά-κληση έψαλλε ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης κ. Πα-ναγιώτης Χρόνης, ενώ πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο Τσεραμιό για να παρακαλέσει και να προσευχηθεί στον Άγιο. Με το πέρας του Παρα-κλητικού Κανόνος διανεμήθηκαν σε όλους μικρά βιβλιαράκια που περιέ-χουν τον βίο και την Παράκληση του Αγίου Δημητρίου, ενώ στη συνέχεια προσφέρθηκαν καφές και γλυκίσματα στο Πνευματικό Κέντρο της Ενο-ρίας. (Δείτε φωτογραφίες εδώ).

Η τελευταία εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Τσεραμιού, το απόγευμα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου 2016, ήταν η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώθηκε από την Ενορία του Τσε-ραμιού σε συνεργασία με το τμήμα Αιμο-δοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρ-της, την διευθύντρια του τμήματος κ. Μα-ρία Καλκάνη και την προϊσταμένη του τμήματος κ. Φλωρεντία Ψαθά. Η υποδειγματική συμπεριφορά και η απα-ράμιλλη ευγένεια του συνεργείου αιμοληψίας που το αποτελούσαν ο ια-τρός κ. Ιωάννης Κοντονής και οι νοσηλεύτριες κ. Αικατερίνη Γαλάνη και κ. Αγγελική Γαλάτα, ήταν εξόχως χαρακτηριστική, ενώ και η προσέλευση των αιμοδοτών κρίθηκε ως άκρως ικανοποιητική. Με το πέρας της αιμο-δοσίας και την προσφορά από τον εφημέριο της Ενορίας μιας εικόνας, ως δείγμα της βαθιάς του ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας προς το συνεργείο αιμοληψίας και τους αιμοδότες, όλοι εξέρχονταν χαρούμενοι από την αί-θουσα, γευόμενοι τα διάφορα εδέσματα με την πορτοκαλάδα που με ι-διαίτερη χαρά είχαν ετοιμάσει οι καλές ενορίτισσες της Ενορίας του Τσεραμιού. (Δείτε φωτογραφίες εδώ).

Ο εφημέριος του Τσεραμιού π. Παναγιώτης Λά-τσης, αισθάνεται επιτακτική την ανάγκη να ευχα-ριστήσει θερμά όλους τους παραπάνω, οι οποίοι ολοπρόθυμα και θυσιάζοντας κόπο και χρόνο συ-νέβαλαν στην πραγματοποίηση των συγκεκριμέ-νων εκδηλώσεων και εύχεται ολόψυχα όπως ο Φιλάνθρωπος Θεός, δια πρεσβειών του Αγίου Με-γαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, επιδα-ψιλεύει την υγεία και την μακροημέρευση για ευό-δωση των κόπων και των έργων τους.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν κατά το διήμερο 25 - 26 Οκτωβρίου, όπου την Τρίτη το απόγευμα, παραμονή της εορτής και ώρα 6:15 θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος ενώ ανήμερα της εορτής και από ώρας 7:15 π.μ. θα τελεστεί ο Όρθρος μετά Αρτοκλασίας και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγ-ματος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από κάθε μία εκδήλωση,
κάνοντας κλικ στο τέλος των αντίστοιχων παραγράφων.

Φωτογραφίες: Αντωνία Βασιλάκου, Όλγα Τσώνη, Γ.Π.Λ.

4 σχόλια:

 1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ.ΑΨΟΓΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
  ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΛΟΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΖΗΣΑΜΕ.Ο ΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για πρώτη φορά στην ενορία μας έγιναν εκδηλώσεις αφιερωμένες στον μήνα του Αγίου Δημητρίου,ήταν όλα πάρα πολύ καλά οργανωμένα από τον πατέρα Παναγιώτη,η χαρά μας και η συμμετοχή όλων ήταν πολύ μεγάλη.Εύχομαι να συννεχίσει και του χρόνου και ο Άγιος μας πάντα να πρεσβεύει για όλο τον κόσμο...Συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν και πήραν μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΟΛΑ ΥΠΕΡΟΧΑ!ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΟΛΕΣ!ΝΑ ΔΟΞΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ
  ΑΞΙΩΝΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλούμε πολύ να είστε κόσμιοι και ευγενικοί στα σχόλιά σας. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όχι όμως τα υβριστικά και κακεντρεχή σχόλια. Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μόνο αν πληρούν τους παραπάνω όρους. Ευχαριστούμε.