Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Κατηχητικών και Ενοριακής Χορωδίας Τσεραμιού 2016

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού, οι Κατηχητικές Συνάξεις και η Ενοριακή Χορωδία του Τσεραμιού, παρουσίασαν το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, μια όμορφη και με πολ-λά νοήματα χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Την όμορφη αυτή γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, ιεροκήρυκας και υπεύ-θυνος του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Ευστάθιος Πορφύ-ρης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος και εφη-μέριος Ξηροκαμπίου Πρωτ. Γεώργιος Λάτσης, ο εφημέριος Τραπεζοντής π. Παναγιώτης Τσώκρης, ο εφημέριος Ανω-γείων π. Ανδρέας Κόνιαρης και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Αγίου Ιωάννου, κ. Αθανάσιος Ρασσιάς.

Οι μαθητές και των δύο τμημάτων των Κατηχητικών Συνάξεων του Τσεραμιού, υπό την άριστη καθοδήγηση των κα-τηχητριών τους, πρεσβυτέρας Γεωργίας Λάτση του ανωτέρου τμήματος και νη-πιαγωγού κ. Φανής Λάζαρη του κατω-τέρου, παρουσίασαν σε γονείς και ενο-ρίτες το βαθύτερο νόημα της μεγάλης ε-
ορτής των Χριστουγέννων, ενώ ιδιαί-τερη συγκίνηση προκάλεσε, μετά από πρόταση της πρεσβυτέρας, η απόδοση του τραγουδιού «Ο μικρός Χριστός» στη νοηματική γλώσσα, από τα παιδιά του ανωτέρου τμήματος των Κατηχητικών Συνάξεων, την εκμάθηση του οποίου είχε αναλάβει η κ. Όλγα Τσώνη.

Αξίζει να αναφέρουμε πως τη γιορτή «έ-ντυσε» μουσικά η Ενοριακή Χορωδία του Τσεραμιού, υπό την καθοδήγηση της μουσικού κ. Χρύσας Μάνδρου, η οποία απέδωσε εξαιρετικά όλα τα παραδοσια-κά κάλαντα και τραγούδια του δωδεκαη-μέρου.

Επίσης, έξω από το Πνευματικό Κέντρο, εκτός από τον νηστίσιμο μπουφέ για ό-λους, που είχαν επιμεληθεί κυρίες της Ενορίας του Τσεραμιού, υπήρχε και πα-ζάρι χριστουγεννιάτικων ειδών που πολύ όμορφα και με μεράκι είχαν δημιουρ-γήσει τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννου.

Στον επίλογο της γιορτής, ο εφημέριος της Ενορίας του Τσεραμιού π. Παναγιώ-της Λάτσης, αφού ευχαρίστησε τις κα-τηχήτριες και τη μουσικό που συνέ-βαλαν στην άρτια πραγματοποίηση της χριστουγεννιάτικης εορτής, επαίνεσε και συνεχάρη όλα τα παιδιά για την άριστη γιορτή που παρουσίασαν, αποδεικνύο-ντας για άλλη μια φορά πως είναι «η ελπιδοφόρα σπίθα που αναγεννάται από τις στάχτες όλων αυτών που ταλανίζουν την πατρίδα μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Με την προτροπή να μείνουν τα παιδιά σταθερά στην πίστη τους στον Χριστό και την ευχή, αυτά τα Χριστούγεννα να εορταστούν με Χριστό, κάλεσε στο βήμα τον υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Αρχιμ. Ευ-στάθιο Πορφύρη, ο οποίος αφού εξέφρα-σε τον έπαινό του για το μεγάλο έργο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, που συ-ντελείται στην Ενορία του Τσεραμιού, απηύθυνε λόγια αγάπης, συγ-χαρητήρια και χριστουγεννιάτικες ευχές για όλους.


Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω, κα-θώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό
από τη γιορτή, κάνοντας κλικ εδώ:

Φωτογραφίες - Βίντεο: Τάκης Κούρος

3 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΑ,ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ....ΥΠΕΡΟΧΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ....ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΚΑΤΗΧΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΧΗΤΡΙΕΣ....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ.Η ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΜΕΓΑΛΗ,ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΗΝ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ...ΦΟΒΕΡΗ ΙΔΕΑ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΙ ΝΑ ΠΩ...ΜΙΑ ΗΡΕΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΒΛΕΜΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΓΑΠΗ...ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ Η ΧΟΡΩΔΙΑ.ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλούμε πολύ να είστε κόσμιοι και ευγενικοί στα σχόλιά σας. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όχι όμως τα υβριστικά και κακεντρεχή σχόλια. Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μόνο αν πληρούν τους παραπάνω όρους. Ευχαριστούμε.