Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Τσεραμιού φτιάχνουν "Λαζαράκια"


Ένα ξεχωριστό έθιμο έζησαν τα παιδιά και των δύο τμημάτων του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας του Τσεραμιού, το απόγευμα του Σαββάτου 01 Απριλίου 2017.


Τα παιδιά επισκέφθηκε για δεύτερη χρο-νιά στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Τσεραμιού ο κ. Σπύρος Μαυρό-γιαννης, ο οποίος με υλικά που ο ίδιος προσέφερε, έμαθε σε όλους τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνονται τα «Λαζαράκια», ενώ για την ιστορία του συγκεκριμένου εθίμου που γίνεται κάθε χρόνο το Σάβ-βατο του Λαζάρου, μίλησε η κατηχήτρια του ανωτέρου τμήματος, πρεσβυτέρα κ. Γεωργία Λάτση.

Τα παιδιά και των δύο τμημάτων, εν-θουσιασμένα από την όλη διαδικασία και την εκτέλεση της συνταγής, έφτιαξαν μό-να τους το δικό τους «Λαζαράκι», το ο-ποίο πήραν μαζί τους για να το ψήσουν στο φούρνο του σπιτιού τους!

Τέλος, ο εφημέριος του Τσεραμιού π. Παναγιώτης Λάτσης, αφού ευχαρίστησε ολόθερμα και εκ μέρους τόσο της πρε-σβυτέρας κ. Γεωργίας Λάτση όσο και της νηπιαγωγού κ. Φανής Λάζαρη, τον κ. Μαυρόγιαννη για την ολοπρόθυμη πα-ρουσία του στην Ενορία του Τσεραμιού αλλά και για την αγάπη με την οποία περιέβαλε τα παιδιά μας, ευχήθηκε σε όλους Καλή Ανάσταση!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες,
κάνοντας κλικ εδώ:

Φωτογραφίες: Όλγα Τσώνη

2 σχόλια:

  1. ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΤΟΣΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ.ΕΙΣΤΕ ΔΥΟ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ(Ο ΠΑΤΕΡ ΚΑΙ Η ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ),ΕΧΕΤΕ ΔΩΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ,Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ,Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ,ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ.ΕΙΣΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ.Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ.ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο! Πολύ ωραία δράση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλούμε πολύ να είστε κόσμιοι και ευγενικοί στα σχόλιά σας. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όχι όμως τα υβριστικά και κακεντρεχή σχόλια. Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μόνο αν πληρούν τους παραπάνω όρους. Ευχαριστούμε.