Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Αναβίωση του εθίμου των καλάντων του Λαζάρου στις γειτονιές της Ενορίας του Τσεραμιού


Ένα όμορφο έθιμο αναβίωσαν το Σάβ-βατο του Λαζάρου μέλη της Ενοριακής Χορωδίας του Τσεραμιού, στις ανθισμέ-νες, μοσχομυρίζουσες και φρεσκοασβε-στωμένες γειτονιές του χωριού.


Έτσι λοιπόν, από νωρίς το μεσημέρι μέ-χρι αργά το απόγευμα του Σαββάτου 8 Απριλίου 2017, μέλη της Ενοριακής Χο-ρωδίας του Τσεραμιού, με επικεφαλής τον εφημέριό τους π. Παναγιώτη Λάτση και τη μουσικό κ. Χρύσα Μάνδρου, πε-ριδιάβηκαν κάθε γειτονιά του Καλαμίου και του Τσεραμιού και έψαλαν από σπίτι σε σπίτι τα κάλαντα του Λαζάρου, στους ενορίτες που άνοιγαν πανευτυχείς και έκπληκτοι την πόρτα του σπιτιού τους!

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι γυναίκες της χορωδίας του Τσεραμιού, άφηναν σε κάθε σπίτι και σε κάθε οικογένεια τα πεντανόστιμα και νηστήσιμα «Λαζαρά-κια» που είχαν φτιάξει στους φούρνους των σπιτιών τους! Όλοι οι κάτοικοι του χωριού ευχαρίστησαν μικρούς και μεγά-λους για την αναβίωση του εθίμου αυτού, ενώ οι ευχές για Καλή Ανάσταση, μετα-φέρονταν με συγκίνηση από στόμα σε στόμα!


Είθε ο Αναστάς Χριστός μας να χαρίζει σε όλους μας την υγεία ώστε και την επόμενη χρονιά να πραγματοποιήσουμε το ωραίο αυτό έθιμο, ώστε να θυμούνται οι παλαιοί και να… συνεχίζουν οι νεό-τεροι!

Δείτε το βίντεο από τα κάλαντα παρακάτω καθώς και
περισσότερες φωτογραφίες κάνοντας κλικ εδώ:

Βίντεο: π.Π.Λ, Φωτογραφίες:Όλγα Τσώνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας παρακαλούμε πολύ να είστε κόσμιοι και ευγενικοί στα σχόλιά σας. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όχι όμως τα υβριστικά και κακεντρεχή σχόλια. Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μόνο αν πληρούν τους παραπάνω όρους. Ευχαριστούμε.