Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Εκδρομή Κατηχητικού Σχολείου Τσεραμιού σε Ι.Μ. Αμπελακίου, Ράντζο και Ι.Μ.Φανερωμένης Χιλιομοδίου

Με μια όμορφη, προσκυνηματική και συ-νάμα ψυχαγωγική εκδρομή επισφραγίστη-κε το Σάββατο 06 Μαΐου 2017, για τη φε-τινή χρονιά η λήξη των μαθημάτων και των δύο τμημάτων του Κατηχητικού Σχο-λείου Τσεραμιού.

Τα κατηχητόπουλα που δεν είχαν υπο-χρεώσεις λόγω των επικειμένων εξετά-σεών τους στο σχολείο ή στα φροντιστή-ρια ξένων γλωσσών, οι γονείς τους, οι παππούδες τους και οι γιαγιάδες τους, συνοδευόμενα από τον εφημέριο της Ε-νορίας μας π. Παναγιώτη Λάτση, την κατηχήτρια του ανωτέρου τμήματος πρε-σβυτέρα Γεωργία Λάτση και την κατη-χήτρια του κατωτέρου τμήματος νηπιαγωγό κ. Φανή Λάζαρη, αναχώ-ρησαν νωρίς το πρωί για την Ιερά Μονή Αμπελακίου στην Αρκαδία, όπου προσκύνησαν το σπηλαιώδες καθολικό του μοναστηριού και έμαθαν για την ιστορία της Μονής από τις μοναχές που εγκαταβιώνουν εκεί.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν έναν πολύ ό-μορφο χώρο που δένει αρμονικά το φυ-σικό περιβάλλον με τις σύγχρονες οικο-λογικές εγκαταστάσεις άθλησης, διαμο-νής και πολύ παιχνιδιού, το γνωστό «Ρά-ντζο» που βρίσκεται στη φυσική κοιλάδα του πανέμορφου πευκοδάσους στο Σοφι-κό Κορινθίας.

Αρχικά, ξεναγήθηκαν στο εκπαιδευτικό χωριό όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν πώς ζούσαν και πώς εργάζονταν οι άνθρωποι τα παλαιότερα χρόνια, αφού γνώρισαν από κοντά το παντοπωλείο, το λιοτρίβι, τον μύλο και το τυροκομείο μιας άλλης εποχής.Ακολούθως, μικροί και μεγάλοι αφέθηκαν στον πανέμορφο χώρο του Ράντζου που θύμιζε γουέστερν για να θαυμάσουν τα παραδοσιακά κτίρια, να παίξουν διάφο-ρα παιχνίδια, όπως ποδόσφαιρο ή μπά-σκετ, αναρρίχηση, τοξοβολία, να κάνουν κούνια στην παιδική χαρά, να κάνουν τη βόλτα τους με το τρενάκι και την άμαξα, να κάνουν ιππασία με τα πανέμορφα ά-λογα, να φάνε το μεσημεριανό φαγητό τους και να πιουν τον καφέ τους στα ειδικά διαμορφωμένα saloons και να δουν τα αγριογούρουνα, τα ελάφια, τις αίγες και τα παγόνια που βρίσκονται περιφραγμένα στο όμορφο φυσικό περιβάλλον.


Μετά την πρωτόγνωρη εμπειρία και τις αναμνηστικές φωτογραφίες που έβγαλαν τα παιδιά και οι ενορίτες του Τσεραμιού στο χώρο του πολυθεματικού «Ράντζου», μετέβησαν στη γεμάτη λουλούδια Ιερά Μονή Φανερωμένης στο Χιλιομόδι όπου παρακολούθησαν την ακολουθία του ε-σπερινού, ενημερώθηκαν από τις μοναχές για την ιστορία της Μονής, προσκύνησαν την κάρα του Αγίου Σωφρονίου Πατριάρχου Ιεροσολύμων καθώς και λείψανα Αγίων που υπάρχουν στο μοναστήρι, ενώ γεύτηκαν και το πα-ραδοσιακό λουκούμι με τον καφέ που με ιδιαίτερη φροντίδα τους προ-σφέρθηκε.

Κατά τη διάρκεια της επιστροφής, τόσο ο εφημέριος του Τσεραμιού όσο και oι κατηχήτριες και των δύο τμημάτων του Κατηχητικού Σχολείου, αφού ευχαρίστη-σαν γονείς και παιδιά και για τη φετινή συμμετοχή τους στις κατηχητικές συνά-ξεις της Ενορίας μας, τόνισαν πόσο ση-μαντικό είναι, σε αυτές τις κρίσιμες για την πατρίδα μας αλλά και για την ίδια την κοινωνία μας εποχές, να εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας στο Θεό και στην Εκκλησία Του.

Αξίζει να σημειωθεί πως και αυτή τη φο-ρά δεν έλειψαν τα τραγούδια, τα κερά-σματα, τα ανέκδοτα, οι διαγωνισμοί και τα δωράκια για μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι αφού καταχάρηκαν με την εκδρο-μή τους, ανανέωσαν τις συναντήσεις τους για τον ερχόμενο Οκτώβριο!

Δείτε τις πολύ όμορφες φωτογραφίες από την εκδρομή
του Κατηχητικού κάνοντας κλικ εδώ:

Φωτογραφίες: π.Π.Λ. - Όλγα Τσώνη

3 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ,ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΔΡΟΜΗ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ!ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ.ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ.ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η παρεα σας ηταν φοβερη το κεφι σας μεγαλο σας ευχομαι ολοψυχα συντομα και σε αλλο...κριμα που δε μπορουσα να ειμαι εκει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλούμε πολύ να είστε κόσμιοι και ευγενικοί στα σχόλιά σας. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όχι όμως τα υβριστικά και κακεντρεχή σχόλια. Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μόνο αν πληρούν τους παραπάνω όρους. Ευχαριστούμε.