Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017

Η Ενορία Τσεραμιού στη γραφική Αράχωβα και στην ιστορική Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων στον Πάρνωνα


Με μια όμορφη και συνάμα προσκυνημα-τική εκδρομή ξεκίνησε το εκκλησιαστικό έτος για τους ενορίτες της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού.


Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου 2017, οι ενορίτες του Τσεραμιού, με επικεφαλής τον εφημέριό τους π. Παναγιώτη Λάτση, βρέθηκαν στο γραφικό χωριό της Αράχωβας όπου αφού προσκύνησαν τον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στον οποίο τους καλο-δέχτηκε ο εφημέριος του χωριού π. Ευ-στράτιος Σταθόπουλος, απόλαυσαν το μεσημεριανό φαγητό τους κάτω από τα ευσκιόφυλλα πλατάνια που κοσμούν την όμορφη πλατεία του χωριού!

Το απόγευμα βρέθηκαν στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Πάρνωνος όπου μαζί με τον εφημέριο Ξηροκαμπίου π. Γεώρ-γιο Λάτση παρακολούθησαν τον εσπε-ρινό μετ’ αρτοκλασίας που τέλεσε ο π. Παναγιώτης, ενώ άκουσαν με πολύ προ-σοχή όλο το ιστορικό της Ιεράς Μονής από τον ηγούμενο αυτής Αρχιμ. Πορ-φύριο Κονίδη.

Μετά το κέρασμα που δέχτηκαν από τους μοναχούς στο αρχονταρίκι της Μονής, την εποικοδομητική συζήτηση που ακο-λούθησε και την ξενάγηση στη βιβλιοθή-κη και τα παρεκκλήσια της Μονής, ανα-χώρησαν όλοι γεμάτοι χαρά και ευλογία για τα σπίτια τους!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες, κάνοντας κλικ εδώ:
Φωτογραφίες: Γεώργιος και Βασιλική Λάτση
Βίντεο - Ντοκιμαντέρ: Δήμος ΣπάρτηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας παρακαλούμε πολύ να είστε κόσμιοι και ευγενικοί στα σχόλιά σας. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όχι όμως τα υβριστικά και κακεντρεχή σχόλια. Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μόνο αν πληρούν τους παραπάνω όρους. Ευχαριστούμε.