Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017

Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με θέμα την κρίση της οικογένειας

Με στόχο τη συνεχή επιμόρφωση και κατάρτιση των κληρικών της τοπικής Εκ-κλησίας, που αποτελεί μία από τις προ-τεραιότητες του Σεβασμιωτάτου Μητρο-πολίτου μας κ. κ. Ευσταθίου, πραγματο-ποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 25 Σεπ-τεμβρίου 2017 το ετήσιο Γενικό...

...Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως μας, στην αίθουσα της Στέ-γης Νεότητος στη Σπάρτη, με θέμα: «Η κρίση της οικογένειας και η υπέρβασή της».

Πριν την έναρξη του Συνεδρίου, τελέσθη-κε η Θεία Λειτουργία, στον Μητροπολι-τικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Η λατρευτική σύναξη επισφραγίστηκε με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης προ-εξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχου μας, για τους ιερείς που απεβίωσαν τον τελευταίο χρόνο.

Στην Στέγη Νεότητος τους παρευρισκό-μενους καλωσόρισε ο Αρχιερατικός Επί-τροπος Σπάρτης Πανοσ. Αρχιμ. π. Σερα-φείμ Κοσμάς, ο οποίος παρουσίασε το πλούσιο βιογραφικό του εισηγητού Αιδε-σιμολογιώτατου Πρωτ. Ματθαίου Χάλα-ρη, εφημερίου - προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής και υπευθύνου των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ακολούθησε η προσφώνηση του Σεβα-σμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. κ. Ευ-σταθίου, ο οποίος ευχαρίστησε τον δια-κεκριμένο ομιλητή, για την αποδοχή της πρόσκλησής του μιλώντας με θερμά λό-για για το ήθος, την προσωπικότητα, την εργατικότητα και την πνευματική προ-σφορά του στον χώρο της Εκκλησίας. Ακολούθως, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών, επισήμανε στους κληρι-κούς τη σπουδαιότητα του θέματος, αφού στην εποχή μας η οικογένεια βάλλεται ποικιλοτρόπως, με αποτέλεσμα να διαρρηγνύεται ο κοινωνικός ιστός. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι είναι χρέος της Εκκλησίας και του κάθε ιερέα να συμβάλλει στην διάσωση της οικογένειας με συμβου-λευτικό, καταπραϋντικό και στοχευμένο λόγο.

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο π. Ματ-θαίος Χάλαρης, ο οποίος αρχικά ευχαρί-στησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την τιμητική του πρόσκληση. Α-κολούθως με μεστό και γλαφυρό λόγο ανέπτυξε το θέμα φωτίζοντας όλες τις πτυχές του. Η ομιλία ολοκληρώθηκε με ενδιαφέρουσες προτάσεις για την επίλυ-ση οικογενειακών προβλημάτων, αλλά και για τον κομβικό ρόλο του κληρικού.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος κα-τά τη διάρκεια του οποίου διευκρινίστηκαν σημεία της τοποθέτησης του ομιλητή και δόθηκαν απαντήσεις σε καίριες απορίες των ιερέων τόσο από τον ίδιο όσο και από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας.

Πηγή: Immspartis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας παρακαλούμε πολύ να είστε κόσμιοι και ευγενικοί στα σχόλιά σας. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όχι όμως τα υβριστικά και κακεντρεχή σχόλια. Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μόνο αν πληρούν τους παραπάνω όρους. Ευχαριστούμε.