Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017

Με εξαιρετική επιτυχία οι εκδηλώσεις ιατρικού ενδιαφέροντος στην Ενορία Τσεραμιού

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον Ά-γιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον Μυρο-βλύτη, η Ενορία Αγίου Δημητρίου Τσερα-μιού, κατά το διήμερο 15 και 16 Οκτω-βρίου 2017, πραγματοποίησε, με εξαιρε-τική επιτυχία, δύο εκδηλώσεις ιατρικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 15 Οκτω-βρίου 2017, αμέσως μετά τη Θεία Λει-τουργία, στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Τσεραμιού, πραγματοποιή-θηκε ομιλία από τον Ιατρό του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και διδάκτορα της Ια-τρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθη-νών Dr. Χρήστο Κομνηνό, Χειρούργο Ουρολόγο - Ανδρολόγο (MD, MSC, PhD, FEBU) με θέμα: «Παθήσεις του προστάτη και νεότερες τεχνικές αντι-μετώπισής τους». Την ομιλία παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο
εφημέριος και Αρχιερατικός Επίτροπος Ξηροκαμπίου π. Γεώργιος Λάτσης καθώς και κάτοικοι από τη Σπάρτη, τη Μαγού-λα, το Ξηροκάμπι, το Γεράκι και τα γύρω χωριά. Μετά τα όσα, ομολογουμένως, εν-διαφέροντα και εξόχως διαφωτιστικά α-νέφερε ο αγαπητός ιατρός κ. Χρήστος Κομνηνός για το σημαντικό αυτό θέμα που ταλανίζει, σήμερα, τον ανδρικό πλη-θυσμό, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των ενοριτών, ενώ με μεγάλη χαρά δέχτη-
κε μία όμορφη εικόνα του Αγίου Δημη-τρίου σε κεραμίδι καθώς και ένα βιβλίο με τον βίο του Αγίου Δημητρίου από τον εφημέριο της Ενορίας π. Παναγιώτη Λά-τση, ο οποίος θέλησε, με αυτόν τον τρό-πο, να τον ευχαριστήσει, εκ μέρους ό-λων, για την αποδοχή της πρόσκλησής του. (Δείτε φωτογραφίες εδώ).

Επίσης, το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ο-κτωβρίου 2017, η Ενορία του Τσεραμιού σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης και την διευθύντρια του τμήματος κ. Μαρία Καλκάνη, διοργάνωσε εθελοντική αιμο-δοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματός της. Η υποδειγματική συμπερι-φορά και η απαράμιλλη ευγένεια του συνεργείου αιμοληψίας που το αποτελούσαν ο ιατρός κ. Ιωάννης Κοντο-
νής, η προϊσταμένη του τμήματος κ. Φλωρεντία Ψαθά, ο νοσηλευτής κ. Κων- σταντίνος Κούτσαρης και η νοσηλεύτρια κ. Θεώνη Κούλη ήταν εξόχως χαρακτηρι- στική, ενώ και η προσέλευση των αιμο-δοτών ήταν πέρα για πέρα ικανοποιητι-κή. Με το πέρας της αιμοδοσίας και την προσφορά από τον εφημέριο της Ενορίας ενός βιβλίου με την παράκληση και το
βίο του Αγίου Δημητρίου, ως δείγμα της βαθιάς του ευγνωμοσύνης και ευχαρι-στίας προς το συνεργείο αιμοληψίας, όλοι εξέρχονταν χαρούμενοι από την αί-θουσα, γευόμενοι τα διάφορα εδέσματα και την πορτοκαλάδα που με ιδιαίτερη χαρά είχαν ετοιμάσει οι κυρίες του Φι-λοπτώχου της Ενορίας του Τσεραμιού. (Δείτε φωτογραφίες εδώ).

Ο εφημέριος του Τσεραμιού π. Παναγιώτης Λά-τσης, αισθάνεται επιτακτική την ανάγκη να ευχα-ριστήσει θερμά όλους τους παραπάνω, οι οποίοι ολοπρόθυμα και θυσιάζοντας κόπο και χρόνο συ-νέβαλαν στην πραγματοποίηση των συγκεκριμένων εκδηλώσεων και εύχεται ολόψυχα όπως ο Φιλάν-θρωπος Θεός, δια πρεσβειών του Αγίου Μεγαλο-μάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, επιδαψιλεύ-ει την υγεία και την μακροημέρευση για ευόδωση των κόπων και των έργων τους.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν κα-τά το διήμερο 25 - 26 Οκτωβρίου, όπου την Τετάρ-τη το απόγευμα, παραμονή της εορτής και ώρα 6:15 θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος ενώ ανήμερα της εορτής και από ώρας 7:15 π.μ. θα τελεστεί ο Όρθρος μετά Αρτοκλασίας και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από κάθε μία εκδήλωση,
κάνοντας κλικ στο τέλος των αντίστοιχων παραγράφων.

Φωτογραφίες: Αντωνία Βασιλάκου - Κατσή

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΣ...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ.Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΟΡΙΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.
    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ.ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλούμε πολύ να είστε κόσμιοι και ευγενικοί στα σχόλιά σας. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όχι όμως τα υβριστικά και κακεντρεχή σχόλια. Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μόνο αν πληρούν τους παραπάνω όρους. Ευχαριστούμε.