Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος (Βίντεο τελευταίας Θείας Λειτουργίας και Νεκρωσίμου Ακολουθίας)

Η Ιερά Μητρόπολις Μάνης, εν συγκινήσει ψυ-χής, αναγγέλει την προς Κύριος εκδημίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου της κυρού Χρυ-σοστόμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κυρός Χρυσόστομος εκοιμήθη κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρεόπολης, την 8η Νοεμβρίου 2017.
Η εξόδιος ακολουθία εψάλη την Παρα-σκευή 10 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 14:00 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ενώ η ταφή έγινε στην Κοινότητα Καλυβίων.

Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Μάνης ορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος.

Βιογραφικό Μακαριστού Μητροπολίτου Μάνης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος (κατά κόσμον Δημήτριος) Κορακίτης εγεννήθη εις Αθήνας τω 1933.

Εσπούδασεν εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών, λαβών το πτυ-χίον τω 1957.

Διάκονος εχειροτονήθη τω 1960 και Πρεσβύτερος τω 1966. Από του έτους 1958 έως του 1963 διετέλεσε καθηγητής εις την Μέσην Εκπαίδευσιν, από δε του έτους 1969 Γραμματεύς και Κωδικογράφος παρά τη Ιερά Συνόδω.

Από του έτους 1966 έως και της εκλογής του διηκόνησεν ως προϊστάμενος εις τον εν Αθήναις ιστορικόν Ιερόν Ναόν της Α-γίας Ειρήνης οδού Αιόλου, δια την ανα-καίνισιν του οποίου τα μέγιστα συνετέλε-σε. Μητροπολίτης Γυθείου και Οιτύλου εχειροτονήθη εις τας 6/10/1996.

Ύστερα από πρόταση του Σεβασμιωτά-του, η Ιερά Μητρόπολις αποφάσει της Ιεραρχίας και δια του υπ' αριθμ. Φ.Ε.Κ. 156/7/9/10 δημοσιευθείσης, έλαβε τον έκπαλαι τίτλον της, από του 907 έως 1846, Ιερά Μητρόπολις Μάνης.

Τον Απρίλιο του 2017 ανακηρύχτηκε Επίτιμος Δημότης του Δήμου Ανατολικής Μάνης με την υπ' αριθμ. 273/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δείτε παρακάτω, στο 16ο λεπτό, το συγκλονιστικό βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου...Η Νεκρώσιμος Ακολουθία του Σεβασμιωτάτου Μητρο-
πολίτου Μάνης κυρού Χρυσοστόμου.Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από τη Μητρόπολη Μάνης
και δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό, κάνοντας κλικ εδώ:

Φωτογραφίες: Ι.Μ.Μάνης, gytheio-click.gr
Βίντεο: Mani News στο Youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας παρακαλούμε πολύ να είστε κόσμιοι και ευγενικοί στα σχόλιά σας. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όχι όμως τα υβριστικά και κακεντρεχή σχόλια. Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μόνο αν πληρούν τους παραπάνω όρους. Ευχαριστούμε.