Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018

Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική. Συλλαλητήριο_Αθήνας_04/02/2018. Δείτε_Βίντεο_και_Φωτογραφίες.

Δείτε παρακάτω το μεγαλειώδες και γε-μάτο παλμό συλλαλητήριο για την ελλη-νικότητα της Μακεδονίας μας, το ο-ποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018, στην Αθήνα.


Υπογράψτε εδώ για τη μη χρήση του όρου... «Μακεδονία» από τα Σκόπια, γιατί Μα-... κεδονία σημαίνει Ελλάδα. «Ἔστι μέν οὖν... Ἑλλάς καί ἡ Μακεδονία». (Στράβων -... Γεωγραφικά Ζ' 9).

Δείτε αποκλειστικά και απευθείας τις φωτογραφίες μας από το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, κάνοντας κλικ εδώ.Video: Livemedia, 4E, Βεργίνα
Φωτογραφίες: Ενορία Τσεραμιού


ΕΠΙΜΕΤΡΟ

Ποια στοιχεία αποδεικνύουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας;

01) Οι Μακεδόνες ήταν πανάρχαια ελληνική φυλή, όπως οι Δωριείς, οι Ίωνες και οι Αιολείς. Μιλούσαν Ελληνικά σε διάλεκτο που συγγένευε ιδιαίτερα με τη δωρική και την αιολική διάλεκτο.

02) Το όνομα Μακεδόνες και Μακεδονία είναι λέξεις ελληνικές και παράγονται από την αρχαία λέξη μάκος. Μακεδνός σημαίνει μακρύς, ψηλός. που είναι δωρικός τύπος της λέξης μήκος.

03) Η θρησκεία των αρχαίων Μακεδόνων ήταν ίδια και απαράλλακτη με τη θρησκεία όλων των υπόλοιπων Ελλήνων. Πίστευαν τους ίδιους 12 «θεούς» και θεωρούσαν ότι το δωδεκάθεό τους κατοικούσε στο μεγάλο μακεδονικό βουνό, τον Όλυμπο.

04) Ο Ηρόδοτος, ο πατέρας της Ιστορίας, γράφει ολοκάθαρα ότι «οι Μακεδόνες είναι Έλληνες». (Ηροδότου Ιστορία Α’ 56, Η’43).

05) Η πιο σπουδαία είναι η μαρτυρία του αρχαίου γεωγράφου Στρά-βωνα με τη λακωνική φράση: «Ἔστι μέν οὖν Ἑλλάς καί ἡ Μακεδο-νία». (Γεωγραφικά Ζ' 9).

06) Οι αρχαίοι Μακεδόνες είχαν τη δυνατότητα να γίνονται μέλη της Αμφικτυονίας των Δελφών, προνόμιο αποκλειστικά και μόνο για τους Έλληνες.

07) Οι αρχαίοι Μακεδόνες έπαιρναν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώ-νες, στους οποίους είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνον Έλληνες.

08) Στην αρχαία Μακεδονία υπήρχαν ελληνικά θέατρα και παίζονταν ελληνικές τραγωδίες. Δε θα μπορούσαν οι Μακεδόνες να παρακολου-θήσουν ελληνικές τραγωδίες, αν ήταν βάρβαροι.

09) Ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε την εκστρατεία του ως αρχιστρά-τηγος όχι των Μακεδόνων, αλλά όλων των Ελλήνων. Στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Κορίνθου το 335 π.Χ. όλοι οι Έλληνες, πλην των Λακεδαι-μονίων, του παραχώρησαν την εξουσία.

10) Οι διάδοχοί του σε όλα τα βασίλεια ενήργησαν αποκλειστικά ως Έλληνες. Διέδωσαν την ελληνική γλώσσα από τη Μεσόγειο μέχρι τον Ινδό ποταμό.

11) Η περίοδος εκείνη των διαδόχων του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν ονομάστηκε Μακεδονική, αλλά Ελληνιστική περίοδος.

12) Άλλη μαρτυρία ότι οι Μακεδόνες υπήρξαν Έλληνες αποτελεί η γλώσσα τους. Κύρια ονόματα, τοπωνύμια, ονόματα μηνών, ονό-ματα εποχών, ονόματα εορτών είχαν ετυμολογία ελληνική. Επίσης τα φωνητικά πάθη, οι κλίσεις και οι καταλήξεις ήταν όλα ελληνικά.

13) Τα αρχαιοελληνικά ευρήματα στο Δίον, στην Πέλλα, στη Βεργί-να, στη Σίνδο, στην Αιανή είναι όλα ελληνικά. Αρχιτεκτονική, ζω-γραφική, γλυπτική, διακοσμητική, ρυθμοί, πολεοδομία είναι όλα ελληνικά.

14) Όλες οι επιγραφές που βρέθηκαν στη Μακεδονία ήταν ελληνικές. Καμιάς άλλης γλώσσας επιγραφή δε βρέθηκε στην αρχαία Μακεδονία, εκτός από τη λατινική της Ρωμαιοκρατίας.

15) Στα αρχαία μακεδονικά νομίσματα όλες οι παραστάσεις είναι από το θεματολόγιο της αρχαίας ελληνικής τέχνης και στην ελληνική γλώσσα.

Πηγή πληροφοριών: sifnaiko-fos.gr

4 σχόλια:

 1. Ποτούλα Λερίκου - Greek Goods

  Ρίγη συγκινησης απο την ομιλία του Μικη !!! Συγχαρητήρια στον πατέρα Παναγιώτη της ενορίας μας "Τσεραμιού"!!! Και σε όλους όσους κατάφεραν να πάνε!!! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ !!! Το συνθημα δοθηκε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μ.Λ.

  Σ Π Α Ρ Τ Η
  Ε Λ Λ Α Δ Α
  Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Α

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μεγάλη Βρύση Λακωνίας

  Και η Μεγάλη Βρύση δίνει το παρόν!!! Συγχαρητήρια σε όσους βροντοφωνάζουν "Η Μακεδονία είναι Ελληνική!!"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μπράβο στον Πατέρα Παναγιώτη για την πρωτοβουλία του!Έτσι πρέπει να είναι ο κλήρος, αγωνιστικός, ενεργός και δυναμικός και όχι να αναλώνεται σε βαρετά και ακατανόητα κηρύγματα! Μπράβο επίσης και σε όλους τους Τσεραμιώτες που ανέβηκαν Αθήνα.

  Άντα Μαστοράκου (εγγονή Νούλας Ράλλη από Καλάμι)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλούμε πολύ να είστε κόσμιοι και ευγενικοί στα σχόλιά σας. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όχι όμως τα υβριστικά και κακεντρεχή σχόλια. Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μόνο αν πληρούν τους παραπάνω όρους. Ευχαριστούμε.