Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018

Υπαπαντή: Η ορθόδοξη γιορτή της Μητέρας από τις κατηχητικές συντροφιές του Τσεραμιού

Την ορθόδοξη γιορτή της Μητέρας, εξ αφορμής της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου μας, τίμησαν, με μια πρωτότυπη ομολογουμένως ιδέα, τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας του Τσεραμιού, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά των δύο τμη-μάτων των κατηχητικών συντροφιών του Τσεραμιού, υπό την καθοδήγηση των κα-τηχητριών τους πρεσβυτέρας Γεωργίας Λάτση και κ. Όλγας Τσώνη και τη βοή-θεια μιας μητέρας, της κ. Βίρπυ Λάσκα-ρη, εφαρμόζοντας τη νέα νομοθεσία ό-που «καταργούμε την πλαστική σακούλα και σεβόμαστε το περιβάλλον», ζωγράφι-σαν και διακόσμησαν με όλη τους την τέχνη και το μεράκι διάφορες πάνινες τσάντες για τα ψώνια, τις οποίες με πολύ αγάπη και ενθουσιασμό δώρισαν στις μητέρες τους!

Την τσάντα συνόδευε ενημερωτικό ση-μείωμα του εφημερίου της Ενορίας του Τσεραμιού π. Παναγιώτου Λάτση, το ο-ποίο ανέφερε λίγα λόγια για την Υπα-παντή του Κυρίου μας καθώς και τον λόγο που όλοι εμείς οι ορθόδοξοι χρι-στιανοί πρέπει να εορτάζουμε το σημα-ντικότερο πρόσωπο της ζωής μας - τη μητέρα μας - την ημέρα της Υπαπαντής, που δεν είναι άλλος από το ότι η Παναγία Μητέρα μας ήταν Αυτή που έφερε στον κόσμο τον Σωτήρα και Λυτρωτή μας, τον Κύριο και Θεό μας, τον Ιησού Χριστό.

Η γλυκύτατη Παναγία μας, η Μητέρα του Χριστού μας και Μητέρα όλου του κόσμου, αποδεχόμενη τον ρόλο της ως μητέρα, έδωσε τρανό παράδειγμα μίμη-σης προς όλες τις μητέρες του κόσμου που με αγάπη κόπους και θυσίες προ-σπαθούν ανά τους αιώνες και από γενιά σε γενιά να αναθρέψουν τα παιδιά τους.

Αυτή λοιπόν την Παναγία Μητέρα μας ε-πικαλούμαστε όλοι, ώστε να καθοδηγεί και να ενισχύει όλες τις μητέρες του κό-σμου στον καθημερινό και κοπιώδη αγώ-να της ζωής τους!

Χρόνια Πολλά μητέρες μας!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες, κάνοντας κλικ εδώ:
Φωτογραφίες: Εκ της Ενορίας Τσεραμιού

3 σχόλια:

 1. Φανταστική ιδέα!!
  Μπράβο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΧΑΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΩΣ ΕΧΟΥΝ.ΜΠΡΑΒΟ,ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ...ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΧΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλούμε πολύ να είστε κόσμιοι και ευγενικοί στα σχόλιά σας. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όχι όμως τα υβριστικά και κακεντρεχή σχόλια. Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μόνο αν πληρούν τους παραπάνω όρους. Ευχαριστούμε.