Τρίτη, 8 Μαΐου 2018

Εκδρομή Κατηχητικού Σχολείου Τσεραμιού σε Πολεμικό Μουσείο και Θωρηκτό Αβέρωφ

Με μια όμορφη, ιστορικού περιεχομένου και συνάμα ψυχαγωγική εκδρομή επι-σφραγίστηκε το Σάββατο 05 Μαΐου 2018, για τη φετινή χρονιά η λήξη των μαθημά-των και των δύο τμημάτων του Κατηχη-τικού Σχολείου Τσεραμιού.

Τα κατηχητόπουλα που δεν είχαν υπο-χρεώσεις λόγω των επικειμένων εξετά-σεών τους στο σχολείο ή στα φροντιστή-ρια ξένων γλωσσών, οι γονείς τους, οι παππούδες τους και οι γιαγιάδες τους, συνοδευόμενα από τον εφημέριο της Ε-νορίας μας π. Παναγιώτη Λάτση, την κα-τηχήτρια του ανωτέρου τμήματος πρε-σβυτέρα Γεωργία Λάτση και την κατηχή-τρια του κατωτέρου τμήματος κ. Όλγα Τσώνη, αναχώρησαν νωρίς το πρωί για το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, όπου με τη βοήθεια ξεναγού, γνώ-ρισαν όλη την πολεμική ιστορία της Ελλάδος από τα αρχαία χρόνια μέχρι και τη βυζαντινή εποχή και από την επανάσταση του 1821 μέχρι και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το θωρακι-σμένο καταδρομικό «Γεώργιος Αβέρωφ» που βρίσκεται στη Μαρίνα του Φλοίσβου, όπου γνώρισαν σπιθαμή προς σπιθαμή όχι μόνο κάθε χώρο αλλά και ολόκληρη την ιστορία του ένδοξου αυτού πλοίου της σύγχρονης Ελλάδος.

Ακολούθως, μικροί και μεγάλοι κατέληξαν σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο των Αθηνών, όπου απόλαυ-σαν το μεσημεριανό φαγητό τους, τον καφέ τους, τα ψώνια αλλά και το παιχνίδι τους!

Κατά τη διάρκεια της επιστροφής, ο εφημέριος του Τσεραμιού εκ μέρους των κατηχητριών και των δύο τμημάτων του Κατηχητικού Σχολείου, αφού ευχαρίστη-σε γονείς και παιδιά και για τη φετινή συμμετοχή τους στις κατηχητικές συνά-ξεις της Ενορίας μας, τόνισε πόσο ση-μαντικό είναι, σε αυτές τις κρίσιμες για την πατρίδα μας αλλά και για την ίδια την κοινωνία μας εποχές, να εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας στο Θεό και στην Εκκλησία Του.

Αξίζει να σημειωθεί πως και αυτή τη φο-ρά δεν έλειψαν τα τραγούδια, τα κερά-σματα, και τα ανέκδοτα για μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι αφού καταχάρηκαν με την εκδρομή τους, ανανέωσαν τις συ-ναντήσεις τους για τον ερχόμενο Οκτώ-βριο!

Δείτε ένα όμορφο βιντεάκι παρακάτω καθώς και το πλούσιο και πολύ όμορφο φωτογραφικό υλικό από την εκδρομή του Κατηχητικού,
κάνοντας κλικ εδώ:

Φωτογραφίες: π.Π.Λ, Αφροδίτη Θεοφανοπούλου
Βίντεο: Σπύρος Κούρος για "Λακωνίζειν" στο Ionian Channel

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΕΣ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΟΛΟΙ ΕΔΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ.ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλούμε πολύ να είστε κόσμιοι και ευγενικοί στα σχόλιά σας. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όχι όμως τα υβριστικά και κακεντρεχή σχόλια. Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μόνο αν πληρούν τους παραπάνω όρους. Ευχαριστούμε.