Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Δημήτριος στον Ιερό Ναό Αγ.Τριάδος Ξηροκαμπίου για την εορτή του Αγ.Πνεύματος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα σε έ-να πανευφρόσυνο κλίμα πανηγύρισε ο Ιε-ρός Ναός Αγίας Τριάδος Ξηροκαμπίου τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 28 Μαΐου 2018, χοροστατούντος στον εσπερινό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Δημητρίου.

Συγκεκριμένα, την παραμονή της εορτής και με τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος γεμάτο από κόσμο, ετελέσθη ο Πανηγυ-ρικός Αρχιερατικός Εσπερινός υπό του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. κ. Δημητρίου και πλειάδος ιερέων των όμορων Ενορι-ών και της ευρύτερης περιοχής της Σπάρτης.

Κατά τη διάρκεια του Αρχιερατικού Ε-σπερινού, ο εφημέριος και Αρχιερατικός Επίτροπος Ξηροκαμπίου Πρωτ. Γεώργιος Λάτσης προσέφερε δώρα στον Αρχιεπί-σκοπο Αμερικής, εις ανάμνησιν της τιμη-τικής παρουσίας του στην Ενορία Ξηρο-καμπίου, μία εικόνα καθώς και βιβλία σχετικά με το Ξηροκάμπι και τα μονα-στήρια της περιοχής, ενώ ο Σεβασμιώτα-τος Αρχιεπίσκοπος ανταπέδωσε με ένα σετ ποτηροκαλύμματα. Δώρα προ-σέφεραν επίσης εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης ο Αντι-δήμαρχος κ. Γεώργιος Κονίδης, καθώς και η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Ζερμπίτσης Μακαριώτισσα Μοναχή.

Τον Εσπερινό παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο τέως Δήμαρχος Σπάρτης και επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο Πρόεδρος της το-πικής κοινότητας Ξηροκαμπίου κ. Κων-σταντίνος Σταρόγιαννης καθώς και ο Δι-οικητής του ΚΕΕΜ ταξίαρχος κ. Ιορδά-νης Χατζηνικολάου, οι οποίοι μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο, τους ιερείς και τον λαό, δεξιώθηκαν στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Ξηροκαμπίου.

Την επομένη, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ετελέ-σθη ο Όρθρος, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Αγίας Τριάδος πέριξ του Ιερού και της κεντρικής πλατείας του Ξη-ροκαμπίου, που αποτελεί την έδρα της Δημοτικής Ενότητας Φάριδος. Επανελθούσης της πομπής εις τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, σύμπας ο κλήρος και ο λαός ανεφώνησαν το «Βασιλεῦ οὐράνιε, Πα-ράκλητε, τό Πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ό πανταχοῦ πα-ρών καί τά πάντα πληρῶν, ὁ θησαυρός τῶν ἀγα-θῶν καί ζωῆς χορηγός, ἐλθέ καί σκήνωσον ἐν ἡμῖν, καί καθάρισον ἡμᾶς ἀπό πάσης κηλίδος, καί σῶ-σον, ἀγαθέ τάς ψυχάς ἡμῶν».

Είθε το Άγιο Πνεύμα να φωτίζει όλους μας! Χρόνια πολλά!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες, κάνοντας κλικ εδώ:
Φωτογραφίες: Μιχαήλ Γ. Λάτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας παρακαλούμε πολύ να είστε κόσμιοι και ευγενικοί στα σχόλιά σας. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όχι όμως τα υβριστικά και κακεντρεχή σχόλια. Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μόνο αν πληρούν τους παραπάνω όρους. Ευχαριστούμε.