Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια της Ι. Μ. Μ. & Σπάρτης, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Τσεραμιό (Ιούνιος 2018)

Με ιδιαίτερη χαρά η Ενορία του Τσε-ραμιού φιλοξένησε στο Πνευματικό της Κέντρο την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, δύο από τις εργασίες του Επιμορφωτικού Σε-μιναρίου των κληρικών της Ιεράς Μητρο-πόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, που...

...διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορ-φώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και έχει θέμα «Κοινωνικο-προνοιακή εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα του γάμου και της οικογένειας».

Στο εν λόγω σεμινάριο μιλούν εκλεκτοί και προσοντούχοι ομιλητές, κληρικοί και λαϊκοί, καθηγητές, ιατροί και ψυχολόγοι. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του σε-μιναρίου στην Ενορία μας, το πρωί της Τετάρτης μίλησε η Ψυχολόγος Msc Κοι-νωνικής Ψυχιατρικής Δημοκριτείου Πα-νεπιστημίου και Δρ. Πανεπιστημίου Πε-λοποννήσου κ. Ευφροσύνη Μπαρμπα-γιάννη, η οποία ανέπτυξε το θέμα «Η στήριξη της οικογενειακής ισορροπίας απέναντι στα προβλήματα της εφηβικής ηλικίας», ενώ το από-
γευμα της ίδιας ημέρας μίλησε ο αιδε-σιμολογιώτατος ιερέας και σχολικός σύμ-βουλος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λακωνίας Πρωτ. Παναγιώτης Κοντάκος ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Οι φάσεις ε-ξέλιξης της οικογενειακής ζωής»

Και από τις δύο αυτές εισηγήσεις - ομιλίες, εξάχθηκαν ωφέλιμα συμπε-ράσματα και επίκαιροι προβληματισμοί, γύρω από την ανάπτυξη των εφήβων αλλά και συνολικά της οικογένειας στους σύγχρονους αυτούς και δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την άοκνη φροντίδα του εφημερίου μας π. Πανα-γιώτου Λάτση, καλές ενορίτισσες μαζί με την πρεσβυτέρα είχαν ετοιμάσει έναν ό-μορφο, νηστήσιμο και γευστικό μπουφέ για τους 26 ιερείς της Ιεράς Μητροπό-λεώς μας που φιλοξενήθηκαν στην Ενο-ρία μας!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες κάνοντας κλικ εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας παρακαλούμε πολύ να είστε κόσμιοι και ευγενικοί στα σχόλιά σας. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όχι όμως τα υβριστικά και κακεντρεχή σχόλια. Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μόνο αν πληρούν τους παραπάνω όρους. Ευχαριστούμε.