Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις «Δημήτρια 2018» στην Ενορία του Τσεραμιού

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν και εφέτος οι εκ-δηλώσεις «Δημήτρια 2018» της Ενορίας Τσεραμιού επ' ευκαιρία της εορτής του προστάτου και εφόρου της, Α-γίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 07 Οκτω-βρίου 2018, αμέσως μετά τη Θεία Λει-τουργία, στο Πνευματικό Κέντρο της Ε-νορίας του Τσεραμιού, πραγματοποιήθη-κε ομιλία από την ψυχολόγο κ. Βασιλική Βλαχολιά με θέμα: «Το πένθος και η δια-χείρησή του». Μετά την ομολογουμένως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ομι-λία, η κ. Βλαχολιά απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των ενοριτών, ενώ δέχτηκε με μεγάλη χαρά μία εικόνα από τον εφημέριο της Ενορίας π. Παναγιώτη Λάτση, ο οποίος θέλησε, με αυτόν τον τρόπο, να την ευχαριστήσει, εκ μέρους όλων, για την αποδοχή της πρόσκλησής του. (Δείτε φωτογραφίες εδώ).

Η επόμενη εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Τσεραμιού, το πρωινό του Σαββάτου 13 Οκτωβρίου 2018, ήταν το μαγείρεμα του φαγητού της ημέρας, για τους απόρους του κοινω-νικού προγράμματος της Ιεράς Μητρο-πόλεώς μας «Ίδρυμα κατ' οίκον φροντί-δος ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ», από αρκε-τές ενορίτισσες, οι οποίες μαζί με ένα γλύκισμα το μοίρασαν σε μερίδες για να μοιραστεί αμέσως μετά σε όσους το είχαν ανάγκη. (Δείτε φωτογραφίες εδώ).

Η τρίτη εκδήλωση που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου την Κυ-ριακή 14 Οκτωβρίου 2018, ήταν η επε-ξήγηση των καίριων σημείων της Θείας Λειτουργίας, κατά τη διάρκεια αυτής, α-πό τον θεολόγο κ. Γεώργιο Τσώνη, τον οποίο ο εφημέριος του Τσεραμιού π. Πα-ναγιώτης Λάτσης ευχαρίστησε ολόθερμα με ένα εγκάρδιο δώρο, τονίζοντας πα-ράλληλα πόσο σημαντικό είναι για τον πιστό λαό να γνωρίζει τι συμβαίνει κάθε στιγμή αλλά και τι συμβολίζει το κάθε τι μέσα στη Θεία Λειτουργία. Μαζί με το αντίδωρο, ο π. Παναγιώτης μοίρασε σε όλους μικρά βιβλια-ράκια που περιέχουν τη Θεία Λειτουργία, τόσο στο πρωτότυπο κείμενο όσο και σε μετάφραση. (Δείτε φωτογραφίες εδώ).

Η τέταρτη εκδήλωση που πραγματοποίη-σε το απόγευμα της Δευτέρας 16 Οκτω-βρίου 2018, η Ενορία του Τσεραμιού, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης και την διευθύντρια του τμήματος κ. Μαρία Καλ-κάνη, ήταν η καθιερωμένη πλέον εθελο-ντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματός της. Η υποδειγματική συμπεριφορά και η απαράμιλλη ευγένεια του συνεργείου αιμοληψίας που το αποτελούσαν ο ιατρός κ. Ιωάννης Κο-
ντονής, η νοσηλεύτρια κ. Αγγελική Γαλά-τα, η τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων κ. Έλλη Μπασκουρέλου, η επισκέπτρια υγείας κ. Άννα Στιβακτά καθώς και του οδηγού κ. Παναγιώτη Ροζακλή, ήταν εξό-χως χαρακτηριστική, ενώ και η προσέ-λευση των αιμοδοτών κρίθηκε άκρως ι-κανοποιητική. Με το πέρας της αιμοδο-σίας και την προσφορά από τον εφημέριο της Ενορίας ενός αναμνηστικού μπρελόκ,
ως δείγμα της βαθιάς του ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας προς το συνεργείο αιμο-ληψίας αλλά και προς όλους τους αιμο-δότες, όλοι εξέρχονταν χαρούμενοι από την αίθουσα, γευόμενοι τα διάφορα εδέ-σματα και την πορτοκαλάδα που με ι-διαίτερη χαρά είχαν ετοιμάσει η πρεσβυ-τέρα και κυρίες της Ενορίας του Τσε-ραμιού. (Δείτε φωτογραφίες εδώ).

Η τελευταία εκδήλωση που και εφέτος πραγματοποιήθηκε στην Ενορία του Τσε-ραμιού ήταν η Παράκληση προς τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον Μυροβλύ-τη, η οποία εψάλη το απόγευμα της Κυ-ριακής 21 Οκτωβρίου 2018 στον Ιερό Να-ό του Αγίου Δημητρίου. Την Παράκληση τέλεσε ο αρχιερατικός επίτροπος και ε-φημέριος Ξηροκαμπίου π. Γεώργιος Λά-
τσης, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο αρχιε-ρατικός επίτροπος Σπάρτης και εφημέ-ριος του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης Αρχιμ. Σεραφείμ Κοσμάς, ο ο-ποίος μίλησε για τις δοκιμασίες που α-ντιμετωπίζουν οι χριστιανοί στον καθη-μερινό πνευματικό αγώνα τους. Πολλοί ήταν εκείνοι που προσήλθαν στον Ιερό Ναό για να παρακαλέσουν και να προ-σευχηθούν στον Άγιο ενώ με το πέρας του παρακλητικού κανόνος, προσφέρθηκαν καφές και γλυκίσματα στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας. (Δείτε φωτογραφίες εδώ).

Ο εφημέριος του Τσεραμιού π. Παναγιώ-της Λάτσης, αισθάνεται επιτακτική την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους τους παραπάνω, οι οποίοι ολοπρόθυμα και θυσιάζοντας κόπο και χρόνο συνέ-βαλαν στην πραγματοποίηση των συγκε-κριμένων εκδηλώσεων και εύχεται ολό-ψυχα όπως ο Φιλάνθρωπος Θεός, δια πρεσβειών του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, επιδαψιλεύει την υγεία και την μακροη-μέρευση για ευόδωση των κόπων και των έργων τους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από κάθε μία εκδήλωση,
κάνοντας κλικ στο τέλος των αντίστοιχων παραγράφων.

Φωτογραφίες: Αφρ. Θεοφανοπούλου, Γ. Λάτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας παρακαλούμε πολύ να είστε κόσμιοι και ευγενικοί στα σχόλιά σας. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όχι όμως τα υβριστικά και κακεντρεχή σχόλια. Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μόνο αν πληρούν τους παραπάνω όρους. Ευχαριστούμε.