Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019

Υπαπαντή: Η ορθόδοξη γιορτή της μητέρας στην Ενορία Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού

Την ορθόδοξη γιορτή της μητέρας, εξ αφορμής της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου μας, τί-μησε όλως ιδιαιτέρως η Ενορία Αγίου Δημητρί-ου Τσεραμιού, κατά το διήμερο 02 και 03 Φε-βρουαρίου 2019.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά των δύο τμη-μάτων των κατηχητικών συντροφιών του Τσεραμιού, το Σάββατο 02 Φεβρουαρίου, υπό την καθοδήγηση των κατηχητριών τους πρεσβυτέρας Χρυσούλας Προφύρη, πρεσβυτέρας Γεωργίας Λάτση, κ. Φωτει-νής Τροχαλάκη, κ. Όλγας Τσώνη και με τη βοήθεια της βρεφονηπιοκόμου Καλ-λιόπης Γεροντάκου, ζωγράφισαν και έ-φτιαξαν με όλη τους την τέχνη και το μεράκι πολύ όμορφα γλαστράκια με λουλούδια τα οποία με πολύ αγάπη και ενθουσιασμό δώρισαν στις μη-τέρες τους!

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 03 Φε-βρουαρίου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία καθώς και η αρτοκλασία κατά την οποία αναγνώσθηκαν όλα τα ο-νόματα των μητέρων των παιδιών των κατηχητικών συνάξεων, ενώ στο Πνευ-ματικό Κέντρο της Ενορίας του Τσερα-μιού ακολούθησε κέρασμα και μία σύντο-μη ομιλία για τον ρόλο της ορθόδοξης μη-τέρας στη σημερινή εποχή από την πρεσβυτέρα κ. Γεωργία Λάτση καθώς και ομιλία από την κοινωνική λειτουργό του Κέντρου "Δίαυλος" κ. Ασπα-σία Γκουντούνα με θέμα "Άγχος και οικογένεια".

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής, ο εφημέριος της Ενορίας π. Παναγιώτης Λάτσης, απένειμε αναμνηστικούς επαί-νους στις τέσσερις μητέρες - κατηχήτριες καθώς και στην κ. Γκουντούνα για την ανιδιοτελή προσφορά τους στο ενοριακό, κατηχητικό και νεανικό έργο της Ενορίας του Τσεραμιού, ενώ όλοι οι παρευρισκό-μενοι πήραν ως δώρο τις εξαιρετικές χει-ροτεχνίες που με πολύ αγάπη είχαν φτιάξει τα παιδιά και εγγόνια τους!

Αξίζει να σημειώσουμε πως χάρη στον ιδανικό και ηλιόλουστο καιρό, τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων του Τσερα-μιού έπαιξαν στον προαύλιο χώρο του Ιε-ρού Ναού Αγίου Δημητρίου διάφορα ο-μαδικά και δημιουργικά παιχνίδια, ενώ διασκέδασαν με δύο εξαίρετες παιδαγω-γούς οι οποίες όχι μόνο τα ζωγράφισαν αλλά και τους έφτιαξαν πρωτότυπα σχέ-δια και φιγούρες με τα πολύ όμορφα και διαφόρων μεγεθών μπαλόνια που είχαν μαζί τους!

Η γλυκύτατη Παναγία μας, η Μητέρα του Χριστού μας και Μητέρα όλου του κόσμου, αποδεχόμενη τον ρόλο της ως μητέρα, έδωσε τρανό παράδειγμα μίμη-σης προς όλες τις μητέρες του κόσμου που με αγάπη κόπους και θυσίες προ-σπαθούν ανά τους αιώνες και από γενιά σε γενιά να αναθρέψουν τα παιδιά τους, γι’ αυτό και όλοι εμείς οι ορθόδοξοι χρι-στιανοί πρέπει να εορτάζουμε το σημαντικότερο πρόσωπο της ζωής μας - τη μητέρα μας - την ημέρα της Υπαπαντής, αφού η Παναγία μας ήταν Αυτή που έφερε στον κόσμο τον Σωτήρα και Λυτρωτή μας, τον Κύριο και Θεό μας, τον Ιησού Χριστό.

Αυτή λοιπόν την Παναγία Μητέρα μας επικαλούμαστε όλοι, ώστε να καθοδηγεί και να ενισχύει όλες τις μητέρες του κόσμου στον καθημερινό και κοπιώδη αγώνα της ζωής τους!

Χρόνια Πολλά μητέρες μας!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες, κάνοντας κλικ εδώ:
Φωτογραφίες: Αφροδίτη Θεοφανοπούλου

2 σχόλια:

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ!ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΡΗΚΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ.ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ,ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΛΟΥΣΙΑ Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ.ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Η ΚΥΡΙΑ ΓΚΟΥΝΤΟΥΝΑ.Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΒΡΑΒΕΥΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΧΗΤΡΙΕΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΒΡΑΒΕΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ,ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΘΕΡΜΗ ΤΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.Ο ΘΕΟΣ ΝΑ,ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ.ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ,ΕΧΕΤΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΜΕΣΑ ΣΑΣ.
    Μ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλούμε πολύ να είστε κόσμιοι και ευγενικοί στα σχόλιά σας. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όχι όμως τα υβριστικά και κακεντρεχή σχόλια. Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μόνο αν πληρούν τους παραπάνω όρους. Ευχαριστούμε.